Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.06.2017.
15:48 >> 21:12h
Vestionline A

"Vesti" na inauguraciji Aleksandra Vučića: Kulturno-umetnički program, bogata trpeza, vina i rakija

Ekipa "Vesti" pratiće inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a iako svečana ceremonija počinje u 18 časova, novinari su već spremni za "akciju". Budite uz Vestionline gde će vam atmosferu sa inauguracije dočarati naše novinarke Dragana Dekić i Jelena Arsenović.

Tanjug
Tamara i Aleksandar Vučić

Inauguraciji Aleksandra Vučića će prisustvovati oko 5.000 ljudi. Moći će da mu čestitaju isključivo državnici, a svako ko ne bude poštovao pravila oblačenja, neće moći da uđe. 

Kako 5.000 gostiju neće moći da stane u jednu salu, planirano je da oni "cirkulišu" kroz nekoliko salona i holove. Svaka sala će biti dekorisana drugačije, inspirisana određenim delom Srbije, pa će se shodno tome i služiti tradicionalna jela specifična za to podneblje.

21.07 - Zvanice na inauguraciji uživaju u kulturno-umetničkom programu, razgledaju muzejske postavke i goste se srpskim specijalitetima. Sve to se zaliva domaćom rakijom i srpskim vinima.

 

D. Dekić

 

21.02 - I pored prijatnih 20-tak stepeni u Palati "Srbija", mnogi su poželeli da izađu na terasu koja je sada prvi put i bila otvorena za posetioce. Terasa koja gleda na Bulevar Nikola Tesla, međutim, nije baš toliko sigurna pa su je gosti na smenu koristili.

 

J. Arsenović

 

20.50 - Posle govora Aleksandra Vučića, pesmu Ljubivoja Ršumovića "Zdravica narodu srpskom" je izrecitovao glumac Lepomir Ivković, pošto je dečji hor prethodno otpevao pesmu "Ovo je Srbija". Usledili su nastupi etno-grupe "Vrelo" i nacionalnog ansambla "Kolo".

20.45 - Na svečanoj inauguraciji bio je i fudbaler Miloš Ninković sa suprugom.

 

Vestionline

 

20.28 - Nenad Čanak, "opozicionar" koji je ispoštovao Vučićevu svečanost.

 

 

20.19 - Pogled sa terase Palate "Srbija" koja je sada prvi put korisćena.

 

 

20.10 - Svečani deo prijema počeo je nešto posle 20 sati izvođenjem himne "Bože pravde" koji je izveo dečji hor. Potom je predsednik Aleksandar Vučić počeo je obraćanje zvanicama na inauguraciji. 

20.04 - Nikola Jokić, slavni košarkaš Denvera našao je vremena za prijem, ali ne i za reprezentaciju. Nije hteo ni da da izjavu za "Vesti".

 

J. Arsenović

 

19.45 - Aleksandar Vučić nije bio jedina zvezda inauguracije. Tu je bio i Željko Joksimović sa suprugom Jovanom, sa kojima su svi hteli da se fotografišu.

 

J. Arsenović

 

19.34 - Dok se predsednik Vučić pozdravlja sa zvanicama, služi se piće i riba u ovalima. Takođe, najvernija ekipa stoji oko pozornice i čeka govor svog šefa.

 

D. Dekić

 

18.44 - Aleksandar Vučić došao je sa suprugom i počeo rukovanje sa zvanicama. A ko je sve česittao srpskom predsedniku možete pročitait OVDE.

18.15 - Na inauguraciju stigli i Bogoljub i Milanka Karić. Oni su rado pozirali novinarki "Vesti."

 

J. Arsenović

 

18.10 - Naši reporteri su zabeležili i dolazak Vuka Draškovića, ali i Dragana Markovića Palme, koji je poslednjih dana u centru medijske pažnje zbog odbijanja da pruži podršku Ani Brnabić.
J. Arsenović

 

18.06 - Obezbeđenje specijalnim senzorima proverava sve automobile kojima se dovoze zvanice do Palate Srbija. Šefove država obezbeđivaće ponaosob pripadnici najelitnijih jedinica policije i vojske. U Obezbeđenje su uključeni SAJ, Žandarmerija, "Kobre", kao i Uprava za obezbeđenje MUP-a.
17.58 - Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac stigao je na svečanost, tu je i Nada Macura, koja je došla među prvima. Na ceremoniju je stigao i pemijerov brat Aleksandar Vučić.
17.44 - Gostima će biti služena vina proizvedena u Srbiji, ali i isključivo tradicionalni srpski specijaliteti - gibanica, proja, peglana kobasica...
17.36 - Naprednjaci počeli da pristižu na inauguraciju. Kolona počela oko 17 časova i još ne prestaje.

17.09 - Nikola Selaković dočekuje prve goste.

 

D. Dekić

 

16.51 Portparol Ministarstva odbrane kapetan Jovan Krivokapić prvi je pozdravio novinare, potvrđujući i ovom prilikom da je najbolji u svom poslu.

 

J. Arsenović

 

16.30 - Novinari su konačno stigli u Palatu "Srbija". A dok su se predstavnici medija gužvali u autobusu, u Palati "Srbija" je skroz drugačija situacija. Tu je sve uglađeno i sređeno za zvanice. Pa evo i fontane koja krasi hol:

 

D. Dekić
 
 

Predstavnici sedme sile najpre su se okupili ispred Gradske kuće, gde su prošli kontrolu, a zatim će vozilima GSP-a biti prebačeni do Palate "Srbija".

D. Dekić
Kontrola novinara ispred Gradske kuće

Atmosfera u autobusima je na zavidnom nivou, pa se novinari pitaju da li će i kontrola tražiti karte na pregled.

D. Dekić
... a onda autobusima do Palate Srbija

Iako je najavljeno da se gradske ulice zbog inauguracije zatvaraju u 16 časova, novinari su sa zakašnjenjem krenuli ka Palati "Srbija". Iako je reč o svečanom događaju, situacija u autobusima predviđenim za prevoz novinara je ista kao i svakog dana - gužva i krkljanac. Ko je ugrabio da sedne dobro je prošao, a ko nije... Pa, pogledajte:

D. Dekić

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online