Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.06.2017.
15:48 >> 21:12h
Vestionline A

"Vesti" na inauguraciji Aleksandra Vučića: Kulturno-umetnički program, bogata trpeza, vina i rakija

Ekipa "Vesti" pratiće inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a iako svečana ceremonija počinje u 18 časova, novinari su već spremni za "akciju". Budite uz Vestionline gde će vam atmosferu sa inauguracije dočarati naše novinarke Dragana Dekić i Jelena Arsenović.

Tanjug
Tamara i Aleksandar Vučić

Inauguraciji Aleksandra Vučića će prisustvovati oko 5.000 ljudi. Moći će da mu čestitaju isključivo državnici, a svako ko ne bude poštovao pravila oblačenja, neće moći da uđe. 

Kako 5.000 gostiju neće moći da stane u jednu salu, planirano je da oni "cirkulišu" kroz nekoliko salona i holove. Svaka sala će biti dekorisana drugačije, inspirisana određenim delom Srbije, pa će se shodno tome i služiti tradicionalna jela specifična za to podneblje.

21.07 - Zvanice na inauguraciji uživaju u kulturno-umetničkom programu, razgledaju muzejske postavke i goste se srpskim specijalitetima. Sve to se zaliva domaćom rakijom i srpskim vinima.

 

D. Dekić

 

21.02 - I pored prijatnih 20-tak stepeni u Palati "Srbija", mnogi su poželeli da izađu na terasu koja je sada prvi put i bila otvorena za posetioce. Terasa koja gleda na Bulevar Nikola Tesla, međutim, nije baš toliko sigurna pa su je gosti na smenu koristili.

 

J. Arsenović

 

20.50 - Posle govora Aleksandra Vučića, pesmu Ljubivoja Ršumovića "Zdravica narodu srpskom" je izrecitovao glumac Lepomir Ivković, pošto je dečji hor prethodno otpevao pesmu "Ovo je Srbija". Usledili su nastupi etno-grupe "Vrelo" i nacionalnog ansambla "Kolo".

20.45 - Na svečanoj inauguraciji bio je i fudbaler Miloš Ninković sa suprugom.

 

Vestionline

 

20.28 - Nenad Čanak, "opozicionar" koji je ispoštovao Vučićevu svečanost.

 

 

20.19 - Pogled sa terase Palate "Srbija" koja je sada prvi put korisćena.

 

 

20.10 - Svečani deo prijema počeo je nešto posle 20 sati izvođenjem himne "Bože pravde" koji je izveo dečji hor. Potom je predsednik Aleksandar Vučić počeo je obraćanje zvanicama na inauguraciji. 

20.04 - Nikola Jokić, slavni košarkaš Denvera našao je vremena za prijem, ali ne i za reprezentaciju. Nije hteo ni da da izjavu za "Vesti".

 

J. Arsenović

 

19.45 - Aleksandar Vučić nije bio jedina zvezda inauguracije. Tu je bio i Željko Joksimović sa suprugom Jovanom, sa kojima su svi hteli da se fotografišu.

 

J. Arsenović

 

19.34 - Dok se predsednik Vučić pozdravlja sa zvanicama, služi se piće i riba u ovalima. Takođe, najvernija ekipa stoji oko pozornice i čeka govor svog šefa.

 

D. Dekić

 

18.44 - Aleksandar Vučić došao je sa suprugom i počeo rukovanje sa zvanicama. A ko je sve česittao srpskom predsedniku možete pročitait OVDE.

18.15 - Na inauguraciju stigli i Bogoljub i Milanka Karić. Oni su rado pozirali novinarki "Vesti."

 

J. Arsenović

 

18.10 - Naši reporteri su zabeležili i dolazak Vuka Draškovića, ali i Dragana Markovića Palme, koji je poslednjih dana u centru medijske pažnje zbog odbijanja da pruži podršku Ani Brnabić.
J. Arsenović

 

18.06 - Obezbeđenje specijalnim senzorima proverava sve automobile kojima se dovoze zvanice do Palate Srbija. Šefove država obezbeđivaće ponaosob pripadnici najelitnijih jedinica policije i vojske. U Obezbeđenje su uključeni SAJ, Žandarmerija, "Kobre", kao i Uprava za obezbeđenje MUP-a.
17.58 - Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac stigao je na svečanost, tu je i Nada Macura, koja je došla među prvima. Na ceremoniju je stigao i pemijerov brat Aleksandar Vučić.
17.44 - Gostima će biti služena vina proizvedena u Srbiji, ali i isključivo tradicionalni srpski specijaliteti - gibanica, proja, peglana kobasica...
17.36 - Naprednjaci počeli da pristižu na inauguraciju. Kolona počela oko 17 časova i još ne prestaje.

17.09 - Nikola Selaković dočekuje prve goste.

 

D. Dekić

 

16.51 Portparol Ministarstva odbrane kapetan Jovan Krivokapić prvi je pozdravio novinare, potvrđujući i ovom prilikom da je najbolji u svom poslu.

 

J. Arsenović

 

16.30 - Novinari su konačno stigli u Palatu "Srbija". A dok su se predstavnici medija gužvali u autobusu, u Palati "Srbija" je skroz drugačija situacija. Tu je sve uglađeno i sređeno za zvanice. Pa evo i fontane koja krasi hol:

 

D. Dekić
 
 

Predstavnici sedme sile najpre su se okupili ispred Gradske kuće, gde su prošli kontrolu, a zatim će vozilima GSP-a biti prebačeni do Palate "Srbija".

D. Dekić
Kontrola novinara ispred Gradske kuće

Atmosfera u autobusima je na zavidnom nivou, pa se novinari pitaju da li će i kontrola tražiti karte na pregled.

D. Dekić
... a onda autobusima do Palate Srbija

Iako je najavljeno da se gradske ulice zbog inauguracije zatvaraju u 16 časova, novinari su sa zakašnjenjem krenuli ka Palati "Srbija". Iako je reč o svečanom događaju, situacija u autobusima predviđenim za prevoz novinara je ista kao i svakog dana - gužva i krkljanac. Ko je ugrabio da sedne dobro je prošao, a ko nije... Pa, pogledajte:

D. Dekić

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online