Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.06.2017.
18:01
J. L. Petković - Vesti A

Primirje srpskih lista

Posle ucena, pretnji i atmosfere koja je dovedena do usijanja, izborni dan u srpskih sredinama na Kosovu proticao je mirno.

Vesti
Glas za budućnost: Milan Stojanović

Građani su birali između pet srpskih lista koji su se utrkivale za 10 poslaničkih mesta, a na neažurirane biračke spiskove najviše su se žalili meštani Gračanice.

- Mislim da su nadležni odlučni da izbori proteknu regularno, jer ima mnogo posmatrača, a vidljivo je i prisustvo policije ispred svih biračkih mesta na centralnom Kosovu - rekao je za "Vesti" Budimir Ničić, direktor Medija centra u Čaglavici.

U Kosovskoj Mitrovici građani su i ovoga puta pokazali zrelost i da znaju šta je nacionalni interes, ocenio je za naš list gradonačelnik Goran Rakić. Tatjana Lazarević, urednica portala Kossev za "Vesti" dodaje da je atmosfera u gradu potpuno drugačija nego tokom kampanje.

- Osim incidenata i izveštaja o zastrašivanju i pretnji, prema pojedinim svedočenjima zaposleni u institucijama Republike Srbije na severu dobijali su jasna upozorenja nadređenih da se od njih očekuje da "glasaju za one koji im daju platu" - podsetila je na prethodne dane Tatjana Lazarević.

U Leposaviću je prošle nedelje bilo privođenja i pesničenja među predstavnicima Srpske liste i Partije kosovskih Srba. Sanja Sovrlić, urednik RTV Mir u Leposaviću kaže da je zbog toga pojačano prisustvo bezbednosnih snaga.

Darko Dimitrijević, urednik Radio Goraždevca, za naš list istakao je da je "naš narod, nažalost, na ove izbore izašao u nekoliko kolona, a da je samo jednu podržala Vlada Srbije".

- Plašim se da će ovo doneti još više podela. Mnogo će zavisiti od toga kako će se zvanični Beograd postaviti kada se završi izborni proces i bude jasno ko će predstavljati Srbe u novom sazivu kosovskog parlamenta - zaključio je Dimitrijević.

Kandidat u nošnji

Posebna atrakcija izbora bio je Milan Stojanović, kandidat za poslanika SLS-a koji je na izborno mesto u školu u Šilovu došao u narodnoj nošnji.
Dalibor Jevtić, član Srpske liste, glasao je u Štrpcu. Rekao nam je da će prioritet u formiranju nove kosovske vlade biti Zajednica srpskih opština.
- Posle izbora nastavićemo da se borimo za bolji položaj i opstanak srpske zajednice i povratak raseljenih - rekao je Jevtić.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online