Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.06.2017.
16:48
Vestionline, Tanjug A

Vučić u Kazahstanu: Srbija okrenuta i prema Istoku, i prema Zapadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija gradi novi imidž i novo lice, ne samo prema Zapadu, već i ka Istoku.

Tanjug
Predsednik Srbije boravi u poseti Kazahstanu: Aleksandar Vučić

On je istakao da je srećan i ponosan, pre svega zbog građana Srbije, što može večeras da prisustvuje otvaranju svetskog sajma "Ekspo 2017" u Astani, zajedno sa svetskim liderima poput ruskog predsednika Vladimira Putina, kineskog predsednika Si Đinpinga, indijskog premijera Narendra Modija, ali i luksemburškog i pakistanskog premijera i drugih šefova država ili vlada.

- Imaću priliku da budem u njihovom društvu na večeri. Kazahstan je jedna od retkih zemalja koja može sve te ljude da dovede, a sve ih je doveo predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev - rekao je Vučić. 

- Mislim da Srbija gradi novi imidž i novo lice prema celom svetu, ne samo prema Zapadu, već i ovde ka Istoku. Smatram da je naša zemlja, koja ima tek nestso više od sedam miliona stanovnika, koja je teritorijalno veoma mala, posebno u poređenju sa Kazahstanom, koja je 9. po površini u svetu, uspela da zauzme veoma visoko mesto, zbog naše politike očuvanja nezavisnosti i suvereniteta, i samostalnog donošenja odluka u spoljnopolitičkom delovanju i obraćanju - podvukao je on. 

Vučić je kazao da je ponosan na građane i zahvalan što su želeli takvu politiku da grade i da ona bude tako i zastupljena. 

Izrazio je uverenje da će na njegovu inauguraciju u Beograd doputovati ili predsednik ili premijer Kazahstana, čime će ukazati veliku čast i poštovanje našoj zemlji. 

Kazahtanci zainteresovani za Petrohemiju

Jedna kazahstanska petrohemijska kompanija zainteresovana je za Petrohemiju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Astani, te istakao da postoji i mogućnost saradnje u namenskoj industriji.

- Kompanija iz Kazahstana zainteresovana je za Petrohemiju. To je veoma značajno za nas, pošto se mučimo sa hemijskim kompleksom. Jedino rešenje je da pronađemo one koji bi učestvovali u privatizaciji i preuzeli hemijski kompleks, a imaju izvore gasa i nafte koji su jeftiniji. Oni koji mogu da nabave primarni benzin i gas po nižim cenama neuporedivo lakše mogu da upravljaju hemijskim kompleksom nego mi u budućnosti - objasnio je Vučić. 

On je kazao da danas Petrohemija ima 60 miliona evra na računu i da nema problema, sa ovakvom cenom nafte, ali bi jednog dana, kada skoči cena nafte, ponovo država morala da je izdržava, te je zbog toga važno da se u ovom trenutku rešava problem. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online