Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.06.2017.
22:48
Vestionline, Tanjug A

"Samo Vučić zna ko će biti premijer"

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić održati konsultacije sa predstavnicima izbornih lista u ponedeljak i utorak, a da se između 11. i 15. juna može očekivati da se saopšti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije.

A. Čukić
On će sve odlučiti: Aleksandar Vučić

- Predsednikova je nadležnost da sasluša mišljenja predstavnika izbornih lista pre nego što Narodnoj skupštini saopšti ime mandatara za sastav buduće vlade. Na same sastanke pozivaju se predstavnici izbornih lista, počev od onih koje su osvojile najveći broj mandata u ovom sazivu Narodne skupštine, do onih koji imaju najmanji broj mandata - objasnio je Selaković za RTS.

Na pitanje da li će sve biti završeno za dva dana, on kaže:

- Tako je, ti razgovori, sastanci sa svim predstavnicima izbornih lista biće okončani u utorak. Između 11. i 15. juna, nakon predsednikovog povratka sa službenog puta iz Astane, možemo očekivati da se saopšti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije.

Na pitanje novinara kojoj je opciji za premijera Vučić bliži, od tri o kojima je govorio prethodnih dana, Selaković kaže:

- Predsednik je jedini koji to dobro zna, čuli ste taj stav, mislim da je stav jasan. On je, što je neuobičajeno možda, još ranije izašao sa te tri opcije, a ono u šta sam uveren je da će biti izabrana ona koja je najbolja za Srbiju.

Upitan šta misli, da li bi novi premijer trebalo da bude stručnjak ili političar, Selaković kaže da je uveren da je najbolje za budućeg predsednika Vlade da bude neko ko može da odgovori jednoj dobroj, kvalitetnoj saradnji sa novim predsednikom.

- „Aleksandar Vučić je kao predsednik Vlade pokazao da je najbolje umeo da vodi Vladu Srbije, a onaj ko će ga naslediti na tom mestu mora da bude neko ko će biti u dobroj meri i dalje njegov najefikasniji i najbolji mogući saradnik - kaže on.

Kako je dodao, kao nekome iz SNS-a, njemu je uvek najbliži onaj koji je deo stranke kojoj i sam pripada.

- Ali, uveren sam je da neko ko je bio u stanju da osvoji 55,08 odsto glasova u prvom krugu izbora i bude izabran za predsednika Republike sa najvećim poverenjem građana, takva osoba kao što je Aleksandar Vučić, apsolutno sposobna da sama izabere i kaže za koga misli da je najadekvatnije rešenje za mesto mandatara, kojoj god stranci da pripada ili ne pripada - zaključio je Selaković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online