Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.06.2017.
21:53
Blic A

Opozicija neće kod Vučića: Samo jedan čovek spreman da razgovara

Sva je prilika da novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće imati baš "šareno" društvo kada naredne nedelje bude razgovarao o sastavu nove vlade, jer će mu se malo ko, bar kada je reč o opoziciji, na njih i odazvati, piše "Blic".

A. Čukić
Opozicija odbija da razgovara sa novim predsednikom: Aleksandar Vučić

Naime, Vučić je najavio da će od ponedeljka razgovarati sa predstavnicima svih izbornih lista o mandataru buduće vlade, jer je to njegova zakonska obaveza.

Na te razgovore bi, takođe po propisima, trebalo da budu pozvani predstavnici svim izbornih lista u Narodnoj skupštini, i ono što je sigurno odazvaće mu se predstavnici SNS i SPS. Retko koji opozicionar, bar kako su njeni predstavnici rekli "Blicu", biće na "Vučićevom kanabetu" u Predsedništvu Srbije. Po svemu sudeći, Vučić će se ispričati sa svojim koalicionim partnerima - SPS i JS, kao i svojom SNS.

U Demokratskoj stranci (DS) kažu da njihovi predstavnici na Andrićev venac neće ići.

- U zemlji u kojoj jedan čovek odlučuje o svemu besmisleno je da bilo ko bude deo takozvanih razgovora, koji su očigledna predstava za javnost. U tome DS ne želi da učestvuje - bili su decidirani u DS.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je pitanje odlaska kod Vučića nazvao "bizarnim".

- Ne pada nam na pamet da idemo na razgovore kod Vučića - rekao je kratko Tadić.

Ni predstavnici Dveri neće na razgovore.

-Nećemo ići na na razgovore kod onoga ko je pokrao izbore - kažu u ovom pokretu.

Šefica poslaničke grupe "Spas Srbije" Sanda Rašković Ivić kaže da se neće odazvati na poziv da ide kod Vučića na kauč.

- Neću da idem jer je ovo izrugivanje demokratiji u kome neću da učestvujem. On već ima u glavi i kadrovska rešenja i ko će biti premijer, a mi treba da učestvujemo u svemu tome. Ja ne želim da budem deo toga - kazala je Rašković Ivić.

Kod Vučića će, međutim, otići predsednik LDP Čedomir Jovanović.

- Ići ću kod Vučića kao što sam išao i kod svakog drugog predsednika kada se razgovaralo o formiranju vlade. Pred zemljom svako od nas ima svoje obaveze, on da nas pozove i sasluša, a ja da mu kažem, na čemu insistira LDP - rekao je Jovanović.

Još uvek neodlučni

Odluku o tome da li će sesti na kanabe još nisu doneli SRS, DJB i Nova stranka.

Vojislav Šešelj, predsednik SRS kaže da još nije dobio poziv, a kada stigne o razgovorima će odlučiti predsednički kolegijum radikala. Dosta je bilo u subotu 3. juna organizuje skupštinu na kojoj će članovi doneti odluke i usvojiti strategiju za nastavak delovanja i posle toga će saopštiti stav o odlasku na razgovore. Poziv još čeka i Nova stranka Zorana Živkovića, koji je rekao da razne najave raznih stvari preko medija, koje se dobrim delo ni ne dese, ne shvata ozbiljno.

- Kada dođe poziv, odlučićemo da li ćemo na njih i otići - kazao je Živković za "Blic".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.06.2017. 22:22
Ma hajte molim vas.pa malo će se libiti a onda će potrčati u zagrljaj vlasti.Pa zbog čega su inače na ulici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online