Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.05.2017.
15:17
Vestionline, Tanjug A

Evo kako je region video inauguraciju Aleksandra Vučića

Uz mnoštvo fotografija i video zapisa, mediji u regionu preneli su vest da je Aleksandar Vučić od danas i zvanično predsednik Srbije, sa posebnim akcentom na njegovu poruku da će raditi na miru i stabilnosti Srbije i poboljšanju odnosa sa državama regiona.

Tanjug
Predsednik Srbije pozdravlja građane ispred Skupštine: Aleksandar Vučić

Hrvatska agencija HINA je javila da je Vučić u svom prvom obraćanju rekao da će raditi na uspostavljanju mira u regiji, da će sa svima razgovarati i insistirati na dijalogu i kompromisu.

- Želimo da popravimo odnose sa Hrvatskom i hoćemo da nastavimo saradnju sa ostalim državama u regiji. Želimo da gradimo demokratsko društvo i nastavićemo s tim čvrstvo verujući u sebe s reformama koje su započete. Nastavićemo taj put ne zbog EU-a, već zbog nas - citirala je hrvatska agencija novog srpskog predsednika.

Agencija je navela i Vučićeve reči da će "mir i stabilnost biti srž njegovog budućeg političkog delovanja" te da je čitav region "sistem spojenih sudova".

- Možemo se povezati, izgraditi puteve i mostove, učiti jedni od drugih i dovesti investitore, da stvorimo regiju u kojoj su razlike prednost a ne osnova za sukobe - naveo je Vučić, istakla je HINA.

Agencija je prenela i da je Vučić poručio da će, kao predsednik Srbije biti uz svoj narod u okruženju, u Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, uz poštivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država u kojima Srbi žive.

Agencija Federacije BiH, FENA, prenela je da je Vučić od danas novi šef države i da je u svom predsedničkom obraćanju rekao da će raditi na uspostavljanju mira u regionu, na dijalogu i komprimisu.

- Mir i stabilnost su za mnoge izlizane reči, ali će biti srž mog budućeg političkog delovanja - poručio je Vučić, prenela je Fena.

Federalna novinska agencija je navela da je Vučić poručio da države regiona mogu da se povežu, izgrade puteve i mostove, te da jedini od drugih uče, ali i da dovedu strane investitore.

- Svima u regionu je poručio: "Hajde da stvaramo poslove, jer oni stvaraju nas, dosta smo se sahranjivali, vreme je da se rađamo" - navela je Fena i istakla najavu novog srpskog predsednika da će sve to biti deo njegovog programa kada je reč o regionu.

Sarajevski Dnevni avaz je preneo da je Vučić od danas zvanično predsednik Srbije, uz citiranje zakletve i predsednikov komentar da "koliko god se spremao ne može da objasni i strah i nadu, koje oseća preuzimanje ove dužnosti"

- Danas kad stojim pred vama, Srbijom i svim građanima, znam da su mi više dela nego reči potrebni - rekao je Vučić na svečanoj sednici parlamenta i zahvalio se svim prethodnim predsednicima.

Makedonska agencija MIA podseća da je Vučić na predsedničkim izborima 2. aprila pobedio u prvom izbornom krugu osvojivši više od 56 odsto glasova, što znači da je za njega, kako se navodi, glasalo više od dva miliona građana.

Sarajevski portal Klix.ba je, takođe izvestio da je Srbija za novog predsednika dobila doskorašnjeg premijera Aleksandra Vučića, uz citat zakletve.

Aldžazira Balkans je vest o inauguraciji Vučića objavila uz video zapiše i njegovom porukom da "verujemo u život i rad, a ne u smrt i rat".

Slovenačka agencija STA je prenela da je 47-godišnji Aleksandar Vučić, doskorašnji premijer, danas i zvanično preuzeo poziciju šefa države Srbije, te da je poručio da će učiniti sve da Srbija bude bolja i srećnija.

Vest agencije STA preneli su i vodeći slovenački mediji, među kojima su Delo, RTV Slovenija, Radio Slovenija...

Mediji u Podgorici peneli su agencijsku vest da je Vučić od danas predsednik Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online