Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.05.2017.
11:39 >> 11:18h
Vestionline, Tanjug A

Vučićevo poslednje obraćanje kao premijera: Verujem u Srbiju, biće to dobro mesto za život!

"Verujem u Srbiju, biće to dobro mesto za život", poručio je danas izabrani predsednik Aleksandar Vučić.

Tanjug
Odlazi zadovoljan sa premijerske funkcije: Aleksandar Vučić

- Verujem u Srbiju. Uvek sam verovao u Srbiju i uvek ću verovati u nju - rekao je Vučić na oproštajnoj konferenciji za štampu u svojstvu premijera, te građanima i vladi poručio da veruju u sebe i vole i veruju pre svega u svoju Srbiju.

On je istakao da nikada nije lagao građane, da je govorio istinu i da bolja vremena dolaze:

- Svakog dana osećaće bolja vremena na svakom koraku - naglasio je Vučić.

On je ukazao na desetine i destine gradilišta u Beogradu, dodavši da danas u glavnom gradu ima 14 puta više gradilišta nego u martu 2013. godine. Tako je, kako je dodao, i u svim drugim našim gradovima i taj trend će se nastaviti.

Završavajući obraćanje, poslednje u poziciji premijera Srbije, Vučić je rekao da posao predsednika vlade nije bio lak, ali da ga je obavljao s najvećom srećom i ponosom.

Kako je rekao, imao je priliku da nekoliko godina radi za svoju zemlju, na najbolji način koji je mogao, čak i ono što se mnogima ne bi dopalo, niti su to želeli da čuju i vide.

- Ali to je donelo najbolje rezultate za Srbiju - konstatovao je Vučić.

Zahvalnost građanima Srbije

Građanima je zahvalio na ogromnoj podršci i ljubavi i na tome što su "razumeli da se neko bori za interese Srbije". Zahvalio je minstrima na energiji i aktivizmu, a novinarima zato sto su uvek želeli da čuju nešto više, ali i što su bili oštri.

On će, poručio je, uvek da odgovora kao i do sada.

- Nikada nikoga nisam tuzio za ono sto je rekao ili napisao, ali nemojte nikad pokušati da mi zabranite da govorim svojim, pristojnim jezikom, da odgovaram na neistine i ono sto mislim - poručio je.

Rekao je i da se nikad nije plašio, da neće ni ubuduće, da građane nije lagao, te da veruje da dobra i bolja vremena dolaze svakog dana.

- To će se osećati svakodnevno, to će moći davide i osete svi dobronamerni ljudi, da stvari idu na bolje.

On je prethodno rekao da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez podrške građana Srbije.

- Ništa baš ništa ne bi od toga bilo da nije bilo građana i njihove podrške, kao i želje da menjamo zemlju i menjamo sebe - rekao je Vučić na pres konferenciji ispred vile Mir.

Podsetioje da je Vlada "startovala" kada su Srbiju 2014. pogodile katastrofalne poplave, a da je iz te situacije izašla bez ijedne afere.

Vučić sutra polaže zakletvu i preuzima dužnost predsednika Srbije.

Ostvareni dobri rezultati

On je poručio i da nasledniku na čelu vlade ostavlja dobru kasu.

- Nemamo problem sa likvidnošću, sa solventnošću - rekao je Vučić i izrazio uverenje da će i sledeća vlada biti disciplinovana u trošenju novca.

- To otvara mogućnost za veće plate i penzije - rekao je.

Podsetio je i da smo šesta zemlja, po apsolutnim brojevima, po broju zaposlenih uz pomoć subvencija države, te da veruje da će takve investicije i zaposlenost rasti.

Odlazeći premijer podsetio je da je u 2016. ostvaren rast BDP-a za 2,8 odsto, da se u ovoj godini očekuje rast veći od tri odsto, a da su procene Svetske banke i MMF-a da će biti veći i od 3,5 odsto.

- To je veće od proseka rasta država članica EU, ali nama taj rast nije dovoljan. Potreban je veći kako bismo stigli najrazvijenije zemlje EU i zato ti brojevi moraju da budu veći - rekao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što budžet nije u deficitu, i naglasio da će maj biti završen sa devet do deset miljardi suficita.

- Očekujem da će se pojačati suficit u junu, jer je predviđeno da imamo pet milijardi suficita u tom mesecu - rekao je Vučić i konstatovao da narednom predsedniku Vlade ostavlja punu kasu.

Vučić je rekao i da smatra da će disciplina u trošenju novca biti suština ponašanja i naredne vlade i da će to omogućiti povećavanje plata i penzija.

Hvala Tomi

On je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je, kako je rekao, u najtežim trenucima podržavao vladu, a posebno prilikom sprovođenja mera fiskalne konsolidacije. Kada je reč o ugledu Srbije u svetu, Vučić je dodao da je on značajno viši nego što je ikada bio, ali da još nije zadovoljan.

- Moramo mnogo da radimo i da gradimo imidž Srbije da bude još bolji, kako bismo mogli da računamo na podršku međunarodne zajednice. Uveren sam da će EU biti strateški cilj vlade, ali i održavanje dobrih tradicionalnih i prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom, Kinom i Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da su to ključni prioriteti za budućnost i da je uveren da je dosadašnja vlada uspešno štitila nacionalne i državne interese Srbije.

- Imali smo odlučnu, razumnu i racionalnu politiku, a očuvanjem mira i stabilnosti uspeli samo da obezbedimo pristojan i normalan život u Srbiji - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online