Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.05.2017.
20:41
Vestionline, Tanjug A

Vučić: Dve strašne posledice rada Vilijama Vokera

Premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić kaže da će u narednom periodu biti dosta reči o ulozi Vilijama Vokera i posledicama njegovog izveštaja.

Tanjug
Na osnovu Vokerove odluke bombardovana je Jugoslavija

On je rekao da Vokerovo zalaganje za "veliku Albaniju" može da izazove nestabilnost.

- Videćemo sve naše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donošene po tom pitanju, pa ćemo onda da vidimo i kolika je šteta Srbiji naneta na takav način - istakao je Vučić za RTS.

Ponovno aktiviranje Vilijama Vokera, ovoga puta, sa otvorenim zalaganjem za takozvanu "veliku Albaniju", za predsednika srpske Vlade nije najveći razlog za strah, jer smatra da ta ideja ne može da bude realizovana. 

On međutim ocenjuje da takva neodgovorna izjava može da izazove nestabilnost, što bi moglo da dovede i do tragičnih ishoda. 

Vučić smatra da je mnogo teže posledice po Srbiju Voker izazvao izveštajem o Račku pre 18 godina. 

- Na osnovu njegove odluke, što ljudi zaboravljaju, doneta je odluka, direktna odluka o agresiji i napadu na SRJ, dakle, pre svega na Srbiju, manjim delom na Crnu Goru, i istovremeno kao posledica rezultata agresije, u 2008. godini doneta je odluka o priznanju od velikog broja zemalja u svetu tzv. nezavisnosti Kosova. To su dve strašne posledice koje su rezulatat rada Vilijama Vokera - rekao je Vučić. 

Podseća na ulogu Vokera krajem devedesetih na Kosovu i Metohiji, koju je, kako ocenjuje, njegova poslednja izjava u potpunosti razjasnila. 

- Dakle, nekadašnjeg agenta CIA koji je doveden za šefa verifikacione komisije OEBS-a. Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju je dovela čoveka koji je imao jasne planove stvaranja velikoalbanske države i koji se služio neistinama, lažima i falsifikatima da bi se taj politički cilj ostvario. Danas je to posle ove njegove izjave potpuno jasno. I nije pitanje da li je on danas penzioner ili nije, baš me briga šta je on danas i šta će on da bude sutra, on je ovim pokazao šta je bio pre 20 godina - istakao je premijer Srbije. 

O ulozi Vilijama Vokera i posledicama njegovog izveštaja, porucuje premijer, biće dosta reci u narednom periodu, a kako kaže, obraćanje ministarke pravde pred Ujedinjenim nacijama sledece nedelje je tek početak. 

Vučić kaže da će se o ovome govoriti i pred mnogim međunarodnim forumima. 

- Videćemo sve naše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donošene po tom pitanju, pa ćemo onda da vidimo i kolika je šteta Srbiji naneta na takav način, materijalna šteta, i šteta u životima ljudi, pa neko za to mora da bude kriv, neko mora da odgovara, da li ćemo na to da čekamo godinu ili deset, potpuno je svejedno. Uveren sam da će u budućnosti biti prilika da nešto dobijemo zauzvrat što će moći koliko-toliko da zaceli naše veoma, veoma teške rane koje su nastale na osnovu stravičnih laži - istakao je premijer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online