Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.05.2017.
18:44
Vestionline, Tanjug A

Dačić tvrdi: Tadić je pod amnezijom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sramotno to što Boris Tadić pogibiju ambasadora Olivera Potežice zloupotrebljava u dnevnopolitičke svrhe za nastavak svog višegodišnjeg obračuna sa njim i sa Vladom Srbije.

Tanjug
Ivica Dačić:Tadić sramotno zloupotrebljava pogibiju Potežice

- Nije ni hrišćanski, a ponajmanje državnički - istakao je Dačić u pisanoj izjavi.

- Svakome je dopušteno da me mrzi i da traži moju smenu, da napada Vladu Srbije, ali nosilac Gadafijevog ordena i čuvar Zelene knjige koju mu je Gadafi poklonio dve godine pre pada, Boris Tadić, morao bi da pokaže pijetet prema ljudima koju su radili za svoju zemlju i svoj narod - istakao je Dačić.

Dačić navodi  da je Tadić nosilac Gadafijevog ordena, da je za pet godina četiri puta bio kod Gadafija, da je na proslavi 40 godina dolaska Gadafija na vlast bio jedini evropski predsednik na vojnoj paradi u Tripoliju sa pripadnicima Vojske Srbije, a da je Gadafijev sin tajno dolazio u Srbiju i boravio u rezidencijalnim objektima Srbije. 

- Tadić pod amnezijom tvrdi da su sukobi bili 2012. godine i da on nije zatvorio ambasadu u Libiji zato što je spasavala naše ljude, a svi znaju da su sukobi u Libiji bili u 2011. godini, da je Gadafi ubijen u oktobru 2011. godine, a pošto sam ja kao ministar unutrašnjih poslova bio na čelu tima za evakuaciju naših građana, znam da se to dešavalo u februaru 2011. godine, o čemu postoje snimci i tekstovi o tome kako sam dočekivao avione iz Libije - navodi Dačić u izjavi, saopštio je MSP. 

Pošto je Tadić bio na vlasti do aprila 2012. godine zašto tada nije zatvorio ambasadu, kada su bili sukobi i rat i zašto nije povukao Potežicu, koga je on postavio i koji ga je dočekivao u Libiji, upitao je Dačić, podsećajući i da je iz tog vremena ostala teška optužba da su srpski borci učestvovali u oružanim sukobima na strani Gadafija. 

- Koliko Tadića brine pogibija naših diplomata, govori i to da je pomešao i kada se to desilo - govori o pogibiji dvoje službenika ambasade 2015. godine, iako se to desilo 2016. - napominje Dačić.

Predsednik opozicione Socijaldemokratske stranke Boris Tadić zatražio je smenu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, kojeg smatra odgovornim za pogibiju ambasadora Olivera Potežice.

U pisanoj izjavi dostavljenoj ranije medijima, Tadić tvrdi da je ministar Dačić  odgovoran za to što Ambasada u Libiji nije zatvorena čak ni nakon pogibije dvoje službenika 2015. 
    

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online