Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.04.2017.
14:25
Tanjug, b92.net A

Zabelela se Srbija: Prijepolje i Nova Varoš zavejani, pod snegom i Vojvodina

Sneg koji od utorka uveče pada u Novoj Varoši i Prijepolju dostigao je u planinskim predelima visinu od 30 centimetara. Svi magistralni putevi su prohodni, ali vozila saobraćaju usporeno po mokrim i klizavim kolovozima.

Tanjug
Ništa čudno - sneg usred aprila: Nova Varoš

Problema ima u višim predelima Zlatara, gde pojava magle smanjuje vidljivost i dodatni je razlog za pojačani oprez kod vozača.

Rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš Dejan Grbić, kaže da se putni pravci održavaju prema prioritetima te da je kritično u selima Božetići, Bela Reka i Jasenovo, gde visina snega iznosi i više od 30 centimetara.

Mokar i vlažan sneg napravio je probleme i voćarima ovog kraja.

Direktorka JKP "3. septembar" iz Nove Varoši Suzana Šuljagić kaže da su njihova dva kamiona za čišćenje snega sve vreme na terenu i da obilaze i gradsko i seosko područje.

- Pratimo situaciju i temperaturu i ukoliko bude bilo potrebno, počećemo sa posipanjem soli i rizle - kazala je ona.

Prema njenim rečima, problema sa snabdevanjem vodom, toplotnom i električnom energijom za sada nema.

Šef Odeljenja poljoprivredne stručne službe u Prijepolju Ifet Hamzić ističe da je sneg ugrozio voće koje je u fazi cvetanja i pupoljaka, te da je naročito u opasnosti koštunjavo voće.

Hasan Hasanagić, voćar iz Prijepolja, kaže da sluša savete stručnjaka, ali isto tako tvrdi da ga je višedecenijsko iskustvo naučilo da i sam primeni neke od mera koje stručnjaci nisu skloni da predlože, pa je tako od ranog jutra u svom voćnjaku i uklanja sneg sa stabala šljive, kajsije, trešnje i višnje.

Tanjug
A mislili smo da je gotovo sa čišćenjem snega

Direktor JKP "Lim" iz Prijepolja Enis Memišahović kaže za Glas zapadne Srbije da su od juče po nalogu RHMZ-a i Sektora za vanredne situacije u pripravnosti i da su nadgledali komunalnu situaciju u gradu.

- Noć je protekla mirno u samom gradu nema mnogo snega. Snabdevanje vodom i toplotno energijom je uredno. Prema našim informacijama nema prekida u snabdevanju električnom energijom - ističe Memišahović.

Tanjug
Prolećna idila u Novom Sadu: I Štrand pod snegom

Iako najavljivan samo na planinama i u predelima sa višom nadmorskom visinom, sneg je zabeleo krovove u mnogim gradovima Srbije. Tako su se zabeleli i Novi Sad, Subotica, Zrenjanin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online