Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.04.2017.
13:15
slobodnaevropa.org, Vestionline A

Petrović: Vođa protesta u Srbiji je Vučić

Fotografija glavnog urednika lista Danas Dragoljuba Draže Petrovića među demonstrantima našla se ovih dana u mnogim tabloidima, na pres-konferenciji ministra policije i u TV emisiji na javnom servisu koju je naprednjački funkcioner Aleksandar Martinović (šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke SNS Aleksandra Vučića) pokazao kao "krunski dokaz" da je jedan od organizatora višednevnih građanskih protesta u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji.

Tanjug
Aleksandar Vučić grli Nebojšu Stefanovića

Vučić "uređuje" Pink i Informer

- Ministar policije na TV Pink govori o protestima kao svetskoj zaveri, koju organizuju neke domaće i strane sile. Neki smatraju da je to poziv na linč, made se i može tako nazvati, jer faktički neke ljude označavaju kao državne neprijatelje. Bojim se da to podržava i Vučić, jer sve što izađe u Informeru i na Pinku je faktički uređivačka politika Vučića - kaže Petrović za RSE.

Istovremeno su se na Fejsbuku pojavili pozivi u pomoć nezavisnom listu Danas koji je, navodno, pred gašenjem.

- "Danas" jeste u problemu. Poslednjih godinu dana nam oglašivači iz državnih ustanova, odnosno preduzeća i opština, otkazuju oglase. Oko nove godine šest-sedam javnih preduzeća iz Vojvodine sa nama raskida ugovore o oglašavanju. Neke opštine, koje su se oglašavale u "Danasu" u svim režimima, odjedanput prekidaju saradnju - objašnjava Petrović i dodaje:

- Ti pritisci su se intenzivirali od kada smo pisali tekstove o Andreju Vučiću (bratu premijera Aleksandra Vučića). Meni se čini da je to bio prelomni trenutak. Od toga trenutka ide kampanja u Informeru i na Pinku protiv nas, plasiraju se teorije da mi rušimo državu. Premijer Vučić u više navrata nas naziva tabloidom.

Velika Vučićeva pohlepa za vlašću

- Iskreno, mene su protesti iznenadili, jer to se sve dešava 24 sata posle zatvaranja birališta. To je bio izraz šoka zbog ogromnog rezultata Aleksandra Vučića koji jeste postignut na izborima, ali faktički, ti izbori nisu bili fer i regularni. Na protestima sam video jednu impresivnu masu klinaca, koji su vikali razne parole protiv Vučića.

- Ovde ste prvi put primetili neku iskonsku energiju koja podseća na onu iz 1996. i 1997. godine. Ta omladina i razni građani, najviše ti koji su šetali i 1996. i 1997. godine, u stvari pokazuju da Vučić ovde baš nije omiljena osoba, kako on želi da prikaže.

Vučić je prvo ignorisao proteste, a onda je, kada je bilo ponovljeno glasanje na osam biračkih mesta, pre neki dan, došao i održao konferenciju za štampu, na kojoj je očinski zagrlio ministra policije i svog partijskog saborca... Kada imate toliku pohlepu za pobedama i moći, onda držite konferenciju za štampu zbog pobede na osam biračkih mesta koja imaju 2.000 glasova. To ljude još više iritira - zaključuje Petrović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online