Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.04.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Protest građana u slici i reči: Vatromet duha i bunta

"Idemo do kraja", glavna je poruka predstavnika studenata devetog dana protesta "Protiv diktature" održanih u više gradova Srbije. U Beogradu su se mladima pridružili, radnici Industrije motora i traktora koja je u stečaju. Neki od njih poneli su metle da "počiste" ispred Vlade, a iz mase se čulo "Studenti, radnici, zajedno smo najjači".

U Novom Sadu, mladi su poručili da neće odustati od iznetih zahteva, i najavili da će se "boriti do kraja" i da tajkunska vlast mora da ode. Potom su se predvođeni bubnjarima i transparentima "Protiv diktature kapitala", "Dole mere štednje" uputili u šetnju uz uzvike "Vučiću, lopove".

U koloni i beli mantili

U Beogradu su sa studentima bili i predstavnici sindikata Sloga koji su nosili transparent "Radnik nije rob", a primećena je i veća grupa studenata Hemijskog fakulteta koja se pojavila u belim mantilima.
Učesnici protesta su prolazeći ispred zgrade RTS-a minutom ćutanja odali počast novinaru Slavku Ćuruviji, koji je ubijen pre 18 godina."

U Nišu su se studentima pridružili profesori, uglavnom sa Filozofskog i Medicinskog fakulteta, a podržali ih radnici propalih državnih preduzeća i udruženja stanara. Njih su takođe, predvodili bubnjari sa velikim transparentom "Ovo je zemlja za nas", a poruke sa transparenata bile su

"Na papiru si pokrao, na ulici ne možeš", "Kulturu, a ne diktaturu"...

Profesori uz čačanske đake

Smatrajući da kao učitelji, nastavnici i profesori treba da budu uz svoje đake i studente, Sindikat obrazovanja Čačak je podržao protest mladih, uglavnom studenata, protiv diktature.
"To je njihov način izražavanja nezadovoljstva, a obaveza prosvetnih radnika je da budu uz svoje studente i učenike", rečeno je u saopštenju za javnost Sindikata obrazovanja u Čačku.

Mladi Subotičani su istakli da su okovi koji su ih do sada držali pukli i da nemaju više moć da ih zadrže. Oni su sa aluzijom na priče o botovima na internet mrežama koji rade za vlast, pripremili i delili sendviče sa mašću i alevom paprikom. Na parolama su, između ostalog bili napisi "Ne dozvolite drugima da vam ruše snove! Nisu ih oni ni gradili", "Protest protiv diktature - Subotica", "Ko nema razloga za bunt, nema razloga da živi".

U Kruševcu po jakoj kiši

U Kruševcu se po jakoj kiši, okupilo dvadesetak najupornijih Kruševljanki i Kruševljana ispred gradske kuće.
Oni su odlučili da zbog lošeg vremena, ne idu u protestnu šetnju gradskim ulicama. Novinarima koji su pratili njihov protest, kazali su da od okupljanja i šetnji neće odustati i da će svake večeri biti ispred Skupštine Grada.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online