Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.04.2017.
19:10
Vestionline, N1, Blic.rs A

Završen protest u Beogradu, dan 5: Novo okupljanje u subotu, tačno u podne

Ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu posle 18 časova u petak počeo je peti "Protest protiv diktature". Protesti najavljeni u više gradova u Srbiji, a u prestonici su završeni u večernjim satima, oko 21.30 časova, sa najavom za novo okupljanje - "sutra u 12h".

twitter.com/bbungin
Okupljeni su blokirali saobraćaj ispred Doma Narodne Skupštine

Okupljeni na početku portesta su bili uglavnom mladi ljudi koji su duvali u pištaljke i nosili transparente "Nećemo da budemo radnici na crno", "Ko laže taj je Vučić", "Radnici na crno uz vas smo", "Politika nije profesija" i "Niko ne sme biti gladan i bez kuće".

Posle šetnje po gradu, uz promene trase svog puta, demonstranti su se razišli oko 21.30 časova, a ovde možete da vidite delić atmosfere s prestoničkih ulica, kao to kako je tekao peti dan protesta.

KUD Idijoti kao inspiracija

Neki se možda sećaju kultne jugoslovenske pank grupe KUD Idijoti, neki možda i ne, ali pesma legendi iz Pule "Mi smo ovdje samo zbog para" izgleda da ima odjeka među "Soroševim plaćenicima". Protest je nastavljen, Soroš izgleda nije kupio kišobrane protestantima, ali oni su, gologlavi po vetru i kiši "priznali" o čemu se ovde radi...

Minut ćutanja za stradale pilote

Kako prenose beogradski mediji, kada je stigla kolona ispred zgrade RTS-a, grmelo je što od pištaljki, vuvuzela, tako i od povika "Hoćemo ostavke". Upaljena je i baklja.

Ipak, odata je pošta za stradale pilote u padu aviona kod Šapca. Kolona je prvo skanirala minut ćutanja kako bi se utišala masa da bi na kraju zaista i utihunuli.

Zavijanje u Takovskoj

Na putu do zgrade RTS-a protestanti su Takovskom i zavijali, ali i izneli i još jedan zahtev - "Vrati babi penziju" grmelo je iz grla okupljenih.

Kolona je kod Vukovog spomenika zastala gde je cela masa lajala, ali i ujedno i skakala u ritumu parola i skandiranja, da bi na kraju nastavili Ruzveltovom od Kraljice Marije.

Takođe, demonstranti se postavili nove zahtev - "Hapsite tajkune", bila je jedna od parola. U narednom periodu biti obustavljen saobraćaj, barem dok kolona prođe.

Okupljeni su blokirali saobraćaj ispred Doma Narodne Skupštine, a na čelu kolone je veliki transparent "Narod gladuje, elita se raduje". Tu je i transparent "Sutra u 12h", kojim se poziva na nov skup sutra u podne.

Podršku okupljenima je dao Ljubisav Đokić - Džo bagerista, učesnik protesta 5. oktobra 2000. godine.

Protesti se održavaju peti dan za redom u Beogradu, a organizovani su putem društvenih mreža, pri čemu i dalje nisu poznati zvanični organizatori.

Na društvenoj mreži su istaknuti i njihovi zahtevi - smenjivanje članova RIK, Regulatornog tela za elektronske medije, uredništva RTS, sređivanje biračkog spiska i smenjivanje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

Kreljevčani protestuju po kiši

Više od 100 Kraljevčana, uglavnom studenta i srednjoškolaca, okupilo se i večeras na gradskom trgu na protestu "Protiv diktature". Oni su posle 18 časova po kiši krenuli u protestnu šetnju gradom uzvikujući zahteve i duvajući u pištaljke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online