Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.04.2017.
18:01
Lj. Ivanović - Vesti A

Opozicija nije animirala glasače: Poraženi traže krivca

Poraženi kandidati opozicije, izuzev Saše Jankovića, nezadovoljni su rezultatima, ali i atmosferom u kojoj su izbori održani i sumnjičavi u regularnost. U kratkoj i izvesnosti lišenoj izbornoj noći pobedu je pored premijera Aleksandra Vučića proglasio i vodeći opozicioni kandidat Saša Janković.

Tanjug
Dobar ishod: Saša Janković

- Na osnovu svakog glasa građana koje sam čuo, svaki sam dobro i razumeo - naveo je i dodao:
- Svi su nam dobro jasni i te glasove ćemo nastaviti da uvažavamo. U uslovima fer kampanje, fer uslova finansija, bio bih spreman da čestitam pobedniku. Ova izborna trka traje i trajaće. Hvala svim ljudima koji su radili sa nama, volonterima, strankama i nepolitičkim organizacijama, hvala fantastičnim ljudima koji su sve ovo pokrenuli - Apel 100, ali najviše hvala građanima i građankama Srbije. Hvala i protivnicima koji su nas učvrstili u uverenju.

Prilično pokisao je bio i Vuk Jeremić. Ipak, pokušao je da bude i optimističan:

- Hvala, Srbijo! Napravili smo prvi korak u osvajanju slobode i stvaranju uspešne Srbije.

On je ocenio da su stotine hiljada građana Srbije glasale za program.

Beli izgubio Mladenovac

Na domaćem terenu Luka Maksimović, alijas Beli Preletačević, prema do sada obrađenim podacima je poražen. U opštini Mladenovac na izbore je izašlo 48,62 odsto upisanih birača koji su, prema do sada obrađenim biračkim mestima, dali gotovo duplo više glasova predsedničkom kandidatu SNS-a Aleksandru Vučiću, koji je osvojio 59,43 odsto, dok je Luka Maksimović pokupio "samo" 29,25 odsto.

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da su predsednički izbori protekli uz najnepošteniju kampanju u istoriji i da je jedino pravo rešenje da se izbori ponište i organizuju novi koji će biti održani na demokratski način. Obradović je rekao da je samo uputstvo o načinu glasanja na Kosovu i Metohiji, za koje je ocenio da je neustavno i nezakonito, dovoljan razlog da se izbori ponište i organizuju novi.

- Za Srbiju je jedino i pravo rešenje da se izbori ponište i organizuju novi, na istinski demokratski način - rekao je Obradović i dodao da ima mnogo razloga za to.

Rezultat radikala i njihovog vođe Vojislava Šešelja je bio toliko slab da Šešelj nije imao snage ni da se pojavi pred novinarima, prvi put otkako učestvuje na izborima. Pred novinare je izašla Vjerica Radeta.

Ona je rekla da radikali nisu zadovoljni rezultatom koji je njihov predsednik Vojislav Šešelj ostvario i dodala da će u narednim danima stranka analizirati uzroke koji su doveli do takvog rezultata. Jedino čega se radikali nisu odrekli jesu rakija, pečenje, pite i vino za novinare i pristalice.

Ostaće zabeleženo i da ove izbore nijedan kandidat nije čestitao novoizabranom predsedniku.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.04.2017. 23:08
na zapadu ništa novo na istoku ista priča
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online