Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.03.2017.
22:02
Vestionline, Tanjug A

Obradović: Savetnici mi neće biti Bil Klinton i Toni Bler

Predsednički kandidat Boško Obradović, predstavljajući se na RTS-u, poručio je da će zaustaviti veliku pljačku naroda i države.

Tanjug
Zaustaviće pljačku naroda i države: Boško Obradović

Obradović je rekao da Srbija ne treba da ide u EU i NATO i da strateški partner treba da bude Rusija. 

On se javno obavezao da će u roku od 180 dana od stupanja na dužnost predsednika ispuniti deset obećanja i najavio da će podneti ostavku, ukoliko to ne učini. 

A obećao je da će postaviti koordinatora službi bezbednosti koji će omogućiti da svi sakriveni dokazi o izvršenju krivičnih dela ugledaju svetlost dana i poručio da će oni koji su to sakrivali biti kažnjeni. 

Kaže da će doneti Zakon o ispitivanju porekla imovine političara i tajkuna, kao i izmene Krivičnog zakonika, kojima će se poostriti kazne za funkcionere koji učine krivično delo. 

Obradović se obavezao da će doneti leks specijalis kojim će prezaduženi građani biti zaštićeni, te da će prekinuti pregovore o KiM i vratiti ih pod okrilje UN. 

Dodaje da će onemogućiti strancima da kupuju zemljište, a poništiće, kaže, Briselske sporazume, kao i Zakon o Beogradu na vodi i o umanjenju penzija. 

Zahtevaće od premijera, ministara, držvanih sluzbenika, sudija i tužilaca da potpisu overenu izjavu gde će imovinom garantovati savesno obavaljenje posla. 

Pokrenuće proveru diploma u javnom sektoru i postaviti guvernera koji će raditi u interesu građana. 

On tvrdi da je svaki građanin u prethodnih deset godina "opljačkan" u iznosu od 25.000 evra, odnosno jedna četvoročlana porodica 100.000 evra. 

- Sada je prilika da zaustavimo pljačku i da to uložimo u poljoprivredu, privredu, plate i penzije, da živimo kao ljudi - poručio je on i najavio formiranje antikorupcijskog tima i krivično gonjenje svih "koji su nas opljačkali u zadnjih 27 godina". 

Kaže da građane pljačkaju banke sa najvećim kamatnim stopama, strani investitori, tajkuni, a najviše "stranački paraziti". 

Lider pokreta Dveri smatra da Telekom EPS, Aerodrom, izvori pijaće vode i lekovite banje moraju ostati u "našim rukama" i biti faktor ekonomskog razvoja. 

Podržaće, kaže, IT sektor i dodao da želi da zasutavi odlazak mladih iz zemlje.

- Svaka porodica mora biti zaštićena i da ima makar jedan siguran prihod. U Srbiji niko ne sme da umre od gladi i zime - rekao je on i dodao da treba podrzati mlade bračne parove i resiti im stambeno pitanje, a onima koji žele da žive na selu dati podsticaje. 

Poručio je da će biti glas svih zdravstvenih i prosvetnih radnika i da će raditi na poboljšanju njihovog materijalnog položaja. Takođe, rekao je da mu, ako postane predsednik, savetnici neće biti Bil Klinton i Toni Bler već domaći stručnjaci. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online