Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.03.2017.
08:31
Vestionline A

Novo istraživanje: Raste podrška Saši Janković

Aleksandar Vučić je i dalje prvi među predsedničkim kandidatima sa rejtingom od 53,3 odsto, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus.

Tanjug
Rast podrške od četiri posto

Prema istoj anketi, koju prenosi "Blic", prema Saša Janković u poslednjih nedelju dana beleži skok popularnosti na 15,1 odsto, što je za četiri procenta bolje nego pre nedelju dana.

Predrag Lacmanović iz agencije Faktor plus kaže da je to dokaz da podrška neke stranke, bez obzira kolika je njena snaga, za kandidata mnogo znači. DS ima infrastrukturu i to se u poslednjim danima veoma vidi, navodi Lacmanović.

Kada je reč o Vuku Jeremiću, njega, prema istraživanju, podržava 8,6 procenata birača. On je, kaže sagovornik "Blica", kampanjom gađao sve, a posebno Vučićevo biračko telo, što je bila greška.

- Jeremić nije uspeo mlađe da animira. To je pošlo za rukom Jankoviću i Belom Preletačeviću. S druge strane, Aleksandar Vučić ima visok rejting kod svih generacija, a nesto niži kod mlađih - ističe Lacmanović.

On procenjuje da podrška Preletačeviću (7,5 odsto) ne može više da raste.

Podrška lideru SRS Vojislavu Šešelju pala je za nekoliko procenata, na 5,5 odsto, a prema rečima Lacmanovića, Šešeljeva kampanja se ne vidi, nije se pokazao doslednim i sve je sveo na doskočice i šale umesto na program.

- On je u padu, ali je važno i da je u istraživanjima njegove glasače teško uhvatiti - kaže Lacmanović.

Saša Radulović se kasno uključio

Prema ovom istraživanju, svi ostali kandidati imaju po manje od tri procenta podrške.

Ako je na parlamentranim izborima Dosta je bilo bio pozitivno iznenađenje, Saši Raduloviću ovog puta rezultat je pao u vodu, pa se u istraživanjima jedva "hvata". Prema rečima istraživača, on se kasno uključio u kampanju i sukobljavao se sa opozicijom, što nije bio dobar potez.

U Faktor plusu ocenjuju da bi Vučićevu pobedu u prvom krugu mogla da dovede pod znak pitanja uspavanost birača naprednjaka i socijalista koji su se uljuljkali zbog pozitivnih rezultata istrazivanja poslednih nedelja.

"Prema našim istraživanjima, oko 70 procenata glasača socijalista će poslušati Ivicu Dačića i glasati za aktuelnog premijera, kaže Lacmanović.

POVEZANE VESTI

Subota 25.03.2017. 09:32
Ne znam za druge, al ja još nisam odlučio za koga ću da glasam.... Međutim, kad pogledam likove koji se kandiduju za predsednika: Vuk Jeremić alias "Sunđer Bob Troškalone", Saša Janković alias "Sale Prangija", Luka Maksimović alias "Beli Preletačević i druge...A. Vučić se nameće, ne kao jedini, već kao jedini normalni izbor !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online