Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.03.2017.
08:18
Vestionline A

Janković: Srbija je auto bez benzina i probušenih guma

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je na predizbornom skupu u Kulturnom centru u Zrenjaninu da je država auto kojim jedno društvo ide gde želi da ide, a da je Srbija auto bez benzina, zaribanog motora i probušenih guma.

Tanjug
Saša Janković

Ova vlast je kula od karata

- Naša država je vozilo kojem je motor zaribao, točkovi su probušeni, retrovizori su pootpadali, benzina nema, a imamo jednog čoveka koji je seo za volan, stavio nas na klocne, i ispred nas upalio nam, kao u Americi, bioskop i pušta nam filmove i kaže nam da putujemo negde i očekuje od nas da u to verujemo - rekao je Janković.

Ukazao je da je potrebno "povratiti državu" da bi građani mogli negde da stignu, ali da im on ne nudi da će ih zapošljavati, već državu u kojoj će poslodavci da zapošljavaju. Rekao je i da građanima neće on govoriti "koliko nam dobro ide", već da ekonomisti i statističari izađu i kažu pravo stanje.

Janković je rekao i da građanima nudi sudove koji će suditi po pravu, a ne po partijskoj liniji, da im ne nudi da se leče u boljim stranačkim prostorijama, već u bolnicama, niti da će svi biti doktori nauka.

"Neću biti kompletni idiot"

- Ne nudim vam da ću ja biti kompletni idiot, ali se bojim da ćemo svi zajedno biti idioti ako ne napravimo prvi korak, a on je veoma blizu ispred nas, i rekoh: optimizam, ali dozvolite malo pesimizma: nije nemoguće da se ovo nastavi - rekao je on.

Istakao da je za sadašnju vlast glasalo samo malo više od četvrtine građana Srbije, a ona ima vlast na svim nivoima i u svim institucijama.

- Moraćemo nešto da promenimo, haj'te da ovi izbori za presednika budu početak, ova vlast je kula od karata i ni sama sebi ne veruje kako joj dobro ide, hajde da izvučemo prvu, najozbiljniju kartu i da nakon toga ta institucija laži i ucene i pretnje, uvrede, padne, a onda pokažemo kakvi smo mi - rekao je Janković.

Govorili i Petričić, Duda Ivković...

Pored Saše Jankovića građanima Zrenjanina večeras je govorio i karikaturista Dušan Petričić koji je rekao da nije tačno da je "ekipa koja podržava Sašu Jankovića lažna elita iz Kruga dvojke", već da tu "elitu" čine oni koji primećuju da se živi u društvu "u kojem nas lažu".

Košarkaški stručnjak Dušan - Duda Ivković je rekao da "imamo domovinu, ali ne državu", i da su izbori važni kako bi se, rekao je, sprečila diktatura, a profesor i akademik Dušan Teodorović ukazao da je "mnogo stvari urušeno" u Srbiji koja je "zemlja iskrivljenih ogledala".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online