Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.03.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti A

Vučić mora u drugi krug

Manje od dve nedelje ostalo je do predsedničkih izbora u Srbiji, a osim užarene atmosfere po tabloidima ništa manje užarena atmosfera je i u sportskim kladionicama. Međutim, umesto na opklade na treću litvansku ligu ili kriket derbi u Indiji, opklade pljušte na predsedničke izbore i sve mogućnosti koje izbori donose.

A. Čukić
Kladionice trljaju ruke: Padaju opklade na pobednika

I dok se "pouzdani" istraživači javnog mnjenja utrkuju da sa što većim procentom "Vučića izaberu već u prvom krugu", oprezni kladioničari stvar vide sasvim drugačije i predviđaju izvestan drugi krug.

Kako su proračunali kladioničari, najveća verovatnoća je da bude drugog kruga, to je po njima gotovo izvesno, te će premijer Aleksandar Vučić u drugom krugu, ako je verovati kladioničarima, obarati ruke sa bivšim zaštitnikom građana Sašom Jankovićem.

Kvota da će biti drugi krug je 1,75, a da će se završiti u prvom krugu kvota je 1.95.

Treba napomenuti da što je niža kvota to je veća verovatnoća da će taj rezultat biti postignut.

Prema kladionicama, kvota na Vučića da će postati predsednik Srbije je 1,02, dok je na pobedu Jankovića kvota u kladionici Meridijan 18, a u Mocartu 35.

Na pobedu Vuka Jeremića kvota je 32 odnosno 40. Prema kladioničarima, lista kandidata po mogućnosti pobede nastavlja se sa Vojislavom Šešeljem, pa Ljubišom Preletačevićem Belim i ostalim kandidatima.

Osim što se predviđa drugi krug izbora, predviđa se i visoka izlaznost. Kvota u Mocartu da će izlaznost biti veća od 57,5 procenata je 1,75, a za manju izlaznost je 1,95.

Jedini koji imaju mogućnost da pobede Vučića i uđu u drugi krug su Janković i Jeremić, a prvom je kvota za ulazak u drugi krug 3,4 dok je za Jankovića 3,6.

Naravno, svako ima mogućnost da se kladi na svog omiljenog kandidata kako želi, pa i na to da će pobediti u prvom krugu.

Ukoliko bi neverovatnim spletom okolnosti do toga i došlo, mogli biste da zaradite ogromne pare.

Tako su kvote na pobedu u prvom krugu za skoro sve kandidate od 2.500 do 5.000, dok je jedino za Belog Preletačevića kvota na pobedu u prvom krugu 2.000 i on je najbliži Vučiću, čija je kvota 1,15.

Moguće je klađenje i direktno na duele predsedničkih kandidata. Tako je za duel Vučić-Janković da će razlika u glasovima biti manje ili više od 35,05 procenata, kvota je 1,8.

Na okršaj Vučić-Jeremić, odnosno da će razlika u glasovima biti manje ili više od 40,7 procenata glasova, kvota je 1,9, odnosno 1,7.

Moguće je klađenje i na izlaznost u Srbiji, po regionima, pa i po svakoj opštini u Srbiji, pa svaki lokalpatriota može da stavi novac i pokuša da predvidi koliko će njegovih sugrađana izaći na izbore.

Sve u svemu, za svakog zainteresovanog ima ponešto u kladionicama i koliko se da primetiti sve mogućnosti i opcije klađenja na predsedničke izbore su pokrivene.

Da li će biti iznenađenja izbora i da li će ga neko pogoditi, sudeći po dosadašnjoj praksi sportskog klađenja, gotovo je sigurno.

Tehnike i udvaranje biračima

U Srbiji ne postoji zakon koji bi propisivao koja su istraživanja relevantna za objavljivanje, pa mediji mogu neprekidno da serviraju "pogače" sa svojim rezultatima. Đorđe Vuković, iz CeSID-a, objašnjava da cilj istraživanja nije da "pogode" rezultat.
- Nismo mi ni baba Vanga, niti imamo kristalnu kuglu. Isključivi cilj istraživanja koje radimo strankama jeste da im pomognemo da maksimalno iskoriste svoje izborne potencijale - kaže on.

Vuković smatra i da partije "guraju" u medije naručena istraživanja jer misle da će tako uticati na birače.

Vuković je objasnio i da šta bi svako istraživanje moralo da ima da bi bilo relevantno: "Mora da se objavi period kad je rađeno, na kom uzorku, da li je telefonski ili na terenu i koja su pitanja postavljena.

Manja istraživanja se rade na uzorku od 600 do 800 ispitanika, a najozbiljnija do 1.500.

Što veći uzorak, to su relevantniji rezultati. Građanima se postavlja i više od 100 pitanja da bi se dobio kvalitetan 'presek."

A premijer će biti?

Pošto postoji velika verovatnoća da će Vučić postati predsednik Srbije, kladionice već daju opcije za klađenje na budućeg premijera. Tako je za bivšeg ministra pravde Nikolu Selakovića kvota 2,8, za sadašnjeg ministra finansija Dušana Vujovića 3,2, Ivicu Dačića 5, ministarku državne uprave Anu Brnabić 8,5, dok je mogućnost da sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić posle silaska sa funkcije postane premijer Srbije kvota čak 10. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović po kladioničarima nema velikih šansi da postane i premijer Srbije, pa je na nju kvota 30.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online