Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.03.2017.
15:46
Vestionline, B92.net A

Vučić: Ponosan sam, došao nam je "veliki šef"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je srećan što je izvršni direktor NCR Vilijam Nuti u Srbiji, kompanije koja počinje da gradi novi kampus u Beogradu.

Tanjug
Vlada Srbije borila da privuče NCR u Srbiju: Aleksandar Vučić

- Posebno sam srećan što je danas ovde šef NCR za ceo svet, kako bih rekao "veliki šef“ - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će pričati s njim i da saradnja Srbije i NCR ima trostruki značaj. 

- Prvo to je smanjenje nezaposlenosti, pod broj dva je povećanje privrednog rasta i pod tri - dolazak stranih investicija, odnosno uvećanje stalnog posla, To je kompanija koja već četvrti put uvećava broj radnika - rekao je on. 

Vučić je rekao da NCR počinje da gradi kampus na Novom Beogradu koji bi trebalo da bude završen za 18 do 24 meseca. 

- Imaćemo nešto sa čim ćemo moći svi u Beogradu i u Srbiji da se ponosimo - rekao je on. 

Vučić je naveo i da je plata u NCR oko 1.000 evra što je više od našeg proseka i da je ponosan što će u njoj raditi mladi i obrazovani ljudi. 

- Posao za hiljadu i po uglavnom mladih i visokoobrazovanih ljudi, posao u kompaniji u kojoj su bruto plate u proseku oko hiljadu evra, i mogućnost da dalje uče i napreduju, velika je vest za našu zemlju. Sada američka kompanija zapošljava 2.134 ljudi, očekujem, da to bude 3.634 i da NCR bude možda najveći poslodavac u Srbiji  - poručio je Vučić. 

On je naveo da se Vlada Srbije borila da privuče NCR u Srbiji i da je će i dalje davati toj kompaniji podsticaje za novo zapošljavanje. 

- Podsticaji za otvaranje novih radnih mesta su trostruko korisni - smanjuju nezaposlenost, doprinose povećanju rasta naše ekonomije i doprinose da kompanije koje već posluju u Srbiji šire poslovanje i privlače druge investitore - rekao je Vučić.

Vučić je prisustvovao potpisivanju ugovora sa američkom kompanijom NCR koja će u Srbiji otvoriti još 1.500 radnih mesta u naredne tri godine. 

Ugovor o dodeli sredstava podsticaja za investicioni projekat: NCR Kampus - proširenje i konsolidacija poslovanja NCR u Republici Srbiji, u Vladi Srbije potpisali su ministar privrede Goran Knežević i generalni direktor NCR za Srbiju Vladan Živanović. 

Tako će NCR u Srbiji imati više od 3.600 stalno zaposlenih radnika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online