Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 16.03.2017.
09:47
Tanjug, Vestionline A

Đurić: Mikić uhapšen zbog plakata sa likom Vučića

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić potvrdio je da je Gradimir Mikić, gradonačelnik Raniluga, uhapšen, a potom i pušten.

Tanjug
Zbog plaklata u zatvor (Foto: Ilustracija)

On je rekao da je uhapšen samo zato što je u svom vozilu imao 1.000 predizbornih plakata sa likom premijera Aleksandra Vučića.

Đurić je u izjavi za TV Pink precizirao da je Mikić uhapšen sinoć, a da pušten jutros i on je optužen za raspirivanje nacionalne i verske netpeljivosti.

Ranilug je opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu. 

On je dodao da je to brutalna represija nad Srbima na KiM, i da su to uradili, kako kaže, zato što znaju da na izborima koji dolaze Aleksandrar Vučić uživa podršku građana srpske nacionalnosti na KiM. 

- Očekujemo više od 70 odsto podrške Srba na KiM, što njima ne odgovara i ovakvom repredijom i progonom Srba pokušavaju to da spreče - rekao je Đurić. 

Kako kaže Mikića je jutros pušten, a protiv njega je tužilaštvo u Gnjilanu podnelo krivičnu prijavu za izazivanje rasne, verske i nacionalne netolerancije. 

- To predstavlja brutalnu represiju nad Srbima na KiM - rekao je Đurić i dodao da su sa Mikićem predstavnici Kancelarije za KiM. 

Kako kaže Srbi su jedinstveni i suprostaviće se zajedno obvakvim oblicima pravnog nasilja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.03.2017. 10:51
Ljubišu Preletačevića Belog stvorio je Stevan Vlajić, novinar iz Mladenovca. On se pojavljivao u se-riji o gej paru iz Šumadije koju su snimali Luka Maksimović (Beli) i Stefan Gajić (Prilepak) kao narator. Posle toga je predložio Luki da snime se-riju u kojoj bi ismevali kompletan politički vrh, a kada su videli da stanovnici Mladenovca podržavaju priču kandidovali su se na lokalnim izborima. Na lokalu su zabeležili veliki uspeh sa 20 posto osvojenih glasova i ušli su u opštinski parlament. Posle toga postali su prepoznatljivi, gostovali su na velikom broju televizija u Srbiji i okolnim zemljama, o njima se konstantno pisalo, a stigli su i do Vašington posta.
Četvrtak 16.03.2017. 11:02
tevan Vlajić je novinar portala Mladenovac.info i čovek sa izuzetno liberalnim stavovima. Vlajić je čovek koji podržava gej paradu, ulazak Srbije u EU i NATO, koji govori da je Kosmet odavno završena priča, za njega su Ratko Mladić, Radovan Karadžić i drugi naši velikani ratni zločinci, a idoli Srđa Popović i Zoran Đinđić… Bez Stevana, koji je inteligentan momak, cela ova priča ne bi mogla.Luka Maksimović je momak koji je šarmantan, dopadljiv, kulturan i bez ikakvog znanja o politici. Kroz ceo svoj život nikada se nije bavio politikom, nije bio na protestima i uvek je isticao da politika njega ne zanima. Tako je bilo sve dok nije postao Beli. Ni sada se ne razume u politiku, ali posećuje proteste („Ne davimo Beograd“) naravno na nagovor Stevana Vlajića čija su politička opredeljenja gotovo identična opredeljenjima Staše Zajević, Anite Mitić, Čede Jovanovića… Luka je daleko od lošeg momka, ali nema ni znanja, ni obrazovanja, ni iskustva, ni saradnike, a ni dovoljno ljubavi prema Srbiji da bi je vodio. U sve ovo ušao je zbog popularnosti, i želje za glumom bez ikakvih drugih ambicija.
Četvrtak 16.03.2017. 11:03
Ono što je karakteristično za SNP (Sarmu probo nisi) i njihovog vođu Belog je ismevanje političara u Srbiji. Beli i njegovi ljudi jasno ukazuju koliko nisko smo pali kroz satiru ali šta oni nude? Koji su njihovi stavovi? Nikada do sada nisu izneli nijedan plan kako bi rešili goruće probleme u Srbiji, a to je ipak neophodno ako se bavite politikom. Iako predsednik Srbije nema ovlašćenja koja ima premijer ipak ima i moć i odgovornost i zato je bitno čuti stavove Belog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online