Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.03.2017.
14:26
Vestionline A

Vučić želi da bude oligarh koga se svi plaše, ali Jeremić će ga pobediti

Lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je Vučićeva koncepcija zemlje to da je on politički oligarh koga se svi plaše. Mišljenja je da bi pobeda kandidata SNS dovela do "cementiranja autoritarnog poretka i slamanja demokratije". Nećemo imati ni demokratiju, ni nezavisne institucije, ni novinarsku profesiju, kaže.

Tanjug
Bivši predsednik kuka za vremenima kada je bio na vlasti i žestoko napada Vučića: Boris Tadić

Aktuelna vlast ima manir da se često osvrće na ono što je "ostavila prethodna vlast". Lider SDS Boris Tadić je, komentarišući to u Pressingu TV N1, kazao da protiv njegove vlasti, sadašnja vlast koristi jednu, kako je rekao, statističku laž - a koja se tiče nezaposlenosti. On navodi da je danas 690 hiljada nezaposlenih i da vlast kaže da je ona spala na 14 odsto. "A u ono vreme, sa 730 hiljada, bila je 24 posto... Pad od 40.000 ne može biti predstavljen kao 10 odsto", istakao je.

Na pitanje kolika je prosečna plata bila 2012. godine, rekao je da je bila 345 evra, a sada je oko 400, ali je istakao da je u prvoj godini mandata Mirka Cvetkovića bila nešto više od 400 evra.

Poslednjih pet godina vlasti Vučića ne postoji ekonomska kriza, i u svim zemljama regiona postoji rast od tri do pet posto, navodi. "Mi smo najslabiji po svim ekonomskim parametrima, i pad budžetskog deficita je ono gde je ova vlada pokazala rezultat i to hoću da kažem, a po svim drugim parametrima kvaliteta života - mi smo u najgoroj situaciji u regionu", ocenjuje nekadašnji predsednik Srbije. On tvrdi da su rezultati gori nego u vreme od 2000 do 2012. kada Srbija "nije imala ništa gore rezultate nego druge zemlje u tranziciji".

Jeremić če pobediti Vučića

Govoreći po podršci Vuku Jeremiću, kazao je da je SDS procenio da on ima najviše šanse protiv Vučića. "Ja verujem da će Jeremić da uđe u drugi krug, i da će pobediti Vučića", naveo je. Dodao je da to ne znači da neće podržati Jankovića, ukoliko on uđe u drugi krug.

Sve što Vlada radi upregnuto je u kampanju Aleksandra Vučića, očigledno je da sva ministarstva rade u svrhu kampanje Aleksandra Vučića, očigledno je da neke privatne televizije (Pink i Studio B) rade sve za kampanju Aleksandra Vučića, rekao je i ocenio da se opozicija na njima pojavljuje tek dva osto programa. Ništa bolje nije na javnom servisu, dodaje. On kaže da uvek ljudi na vlasti imaju tu početnu prednost, ali dodaje da nikad to nije ovoliko korišćeno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online