Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.03.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Samo jako širom sveta!

Osporavanje kandidature Mladenovčaninu Luki Maksimoviću, alias Ljubiši Preletačeviću Belom nije umanjilo popularnost i epitet heroja mladih u Srbiji i dijaspori, a takođe i u regionu.

Facebook/Ljubiša Preletačević Beli
Pobednik sa interneta: Ljubiša Preletačević Beli

Iz Hanovera na glasanje

"Sedam u kola i pravo iz Hanovera stižem na glasanje", "nisam 10 godina glasao, ali obavezno dolazim iz Kanade da dam glas Belom", "Čestitke iz Bratislave, verujem u pobedu", "Luksemburg i cela dijaspora je uz tebe! AVE BELI!"...

 Ovo su samo neki od brojnih komentara naših ljudi iz rasejanja koji daju podršku 24-godišnjem mladiću, koji je postao poznat po nemilosrdnoj parodiji i ismevanju korumpiranih i nesposobnih političara.

Podrška Belom neprestano raste i širom Srbije, jer je očito narodu dosta jednih te istih političara, ali izgleda da njima nikad nije dosta vlasti.

Da li iz straha vlasti od junaka omladine, članovi Republičke izborne komisije (RIK) posle dvodnevnog natezanja u ponedeljak uveče su potvrdili kandidaturu. 

Već sledećeg jutra tu istu kandidaturu osporio je Miroje Jovanović, koji se predstavio kao advokat iz Novog Sada.

- Sine Luka, dobio si od čike prigovor - poručio je Jovanović putem Tvitera, a Preletačević mu nije uskratio odgovor.

- Veliki pozdrav čika Miroje. Žao mi je što ste zabrinuti i ne verujete RIK-u. Ja uglednim ljudima koji tamo sede verujem - uzvratio je Beli i zapitao 12.640 potpisnika njegove kandidature da li je neko od njih bio prevaren i nije znao da podržava Ljubišu Preletačevića Belog?

Partijska ujdurma

Da su prsti prigovarača Jovanovića partijski, pokazuju raniji navodi medija da je on prvobitno bio u DSS-u Vojislava Koštunice, pa jedan od osnivača Treće Srbije Miroslava Parovića koji je takođe predsednički kandidat.

Neko vreme i savetnik Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada i potpredsednika vladajućeg SNS-a.

Ipak, Jovanović je presavio tabak "u svojstvu birača" i zatražio poništenje već proglašene liste Belog.

Miroje Jovanović utvrdio je da izborna dokumenta nisu pravilno popunjena, a izjave birača koji podržavaju Belog ne sadrže pun naziv predlagača.

Zreliji od političkih staraca

Bes sa društvenih mreža zbog komplikacija prilikom kandidature Ljubiše Preletačevića pretio je da se prelije na ulice. Međutim, Beli, kome stari i namrgođeni srpski političari zameraju na mladosti i neiskustvu, pokazao se zrelijim od njih, stišavao je gnev vrlo zrelo i odgovorno, ali i sa velikim umećem.
- Molim vas da budemo mirni, ljubi čika ! Nikakve demonstracije, nasilje, paljenje i ostalo. Oni hoće da mi to uradimo, a to i opoziciji ide u korist da bi se opet neko ovajdio sa strane. Sve ćemo rešiti mangupski, fino, kulturno, a pobedićemo! SAMO JAKO - poručio je Preletačević preko Fejsbuka.

Na to je reagovao advokat Vladimir Gajić, jedan od članova RIK-a.

On je javno pitao kako je podnosilac prigovora u svojstvu birača Miroje Jovanović imao uvid u rešenje RIK-a, "koje ni članovi RIK-a još nisu videli?".

Ipak, više niko nema smelosti da otvoreno šikanira Belog, što je pokazao i RIK koji je odbacio prigovor Miroja Jovanovića.

Institucionalna ujdurma sa elementima popularnog TV lika Srećka Šojića samo je uvećala popularnost mladog Mladenovčanina, a društvene mreže usijale su se od podrške osporavanom predsedničkom kandidatu.

- Probudio si Srbiju - bio je najčešći komentar upućen Preletačeviću, koji je najavio da kreće u kampanju za predsednika.

Protiv "telećih glava"

"Fenomen Beli", tumače poznavaoci prilika, zapaliće i region. Preletačević kaže da će se baviti mirom u regiji, ali i da je univerzalni političar, pa šaljivo dodaje, ne prođe li u Srbiji probaće u nekoj od bivših jugoslovenskih republika. To je donelo niz pozitivnih reakcija iz regiona, a sve se svode na komentar iz Bosne: "Pošaljite i nama jednog Belog, da sklonimo ove naše teleće glave."

S Rusijom bratski

Čak je i veoma gledana moskovska televizija Lajf rešila da upozna Ruse s Belim, koji je slikovito objasnio kako treba da izgledaju odnosi.

- Viđate se jednom u nekoliko meseci, kao braća od tetke, pričate, pomažete se. Nema potrebe da se naši odnosi produbljuju, mi imamo istu krv. Ne treba ni sankcije uvoditi. Mi smo to doživeli i roditelji su mi pričali kako je bilo. Ne želimo nikome loše. Samo mir, ljubav i sreću! - obrazložio je Beli Preletačević.

Šta kažu kladionice: Beli skočio na peto mesto

Glavni favorit na izborima, što se tiče kladionica, jeste naravno premijer Srbije Aleksandar Vučić s koeficijentom od 1.02. (na uloženih 1.000 dinara možete da zaradite 20 dinara), ali je veliko iznenađenje Ljubiša Preletačević koji se probio na peto mesto sa kvotom 100.

Podsećanja radi, do pre samo nekoliko dana kvota je bila čak 1.000, pa je na društvenim mrežama osvanuo tiket kladioničara koji je na Belog uložio 500 dinara, nadajući se da će u slučaju da njegov favorit pobedi zaraditi čak pola miliona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online