Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 14.03.2017.
13:52
Vestionline, Tanjug A

Vučić: Moliću Merkelovu za...

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje dobre razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu i da veruje da će se razgovarati o bilateralnim odnosima, regionu, o evropskom putu Srbije, ali i o dijalogu Beograda i Prištine.

Tanjug
Tražiće njenu pomoć i podršku u vezi sa Železarom Smederevo: Angela Merkel i Aleksandar Vučić

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će, što se regiona tiče, imati priliku da o tome Merkel iznese svoje mišljenje i da će i taj razgovor doprineti stabilizaciji stanja na zapadnom Balkanu.

Kako je rekao, razgovaraće i o dolasku još nemačkih investitora u Srbiju, ali i izneo podatak da je u Srbiju iz te zemlje došlo za dve godine više investitora nego u ostale zemlje regiona zajedno.

On je u tom smislu naglasio i da će imati sastanke i s predstavnicima nemačkih malih i srednjih preduzeća, a sve u cilju njihovog dolaska u Srbiju i uopšte trgovinske i ekonomske saradnje.

- Izvesno je da ćemo razgovarati i o evropskom putu Srbije - rekao je premijer i dodao da će biti reči i o problemima na relaciji Beograd -Priština.

To su, poručio je, ključne teme, napominjući da će Merkelova imati svoju agendu, a da je on spreman da o svemu razgovara.

Kako je rekao, posebno će da traži njenu pomoć i podršku u vezi sa Železarom Smederevo, što je za nas, kako je naveo, ključno pitanje, u smislu antidampinga, naših garancija i spremnosti da kontrolišemo reeskport.

Tema i dijalog sa Prištinom

Upitan da li očekuje da se posle sastanka s nemačkom kacelarkom pokrene dijalog s Prištinom, Vučić je rekao da će Merkelovoj izneti snažno zalaganje Srbije da smo za nastavak dijaloga, što je, tvrdi, jedini način da se reše problemi, ali je podsetio i da Albanci kažu da ne žele da nastave dijalog.

- Međutim, oni koji misle da je probleme moguće rešavati na drugačiji način, mislim da su na pogrešnom putu - rekao je Vučić.

On je istakao da će dijalog s Prištinom svakako biti jedna od tema sa nemačkom kancelarkom, ističući da je ona perfektno informisana o događajima na Zapadnom Balkanu.

Vučić je rekao i da je počastvovan što će imati priliku da duže od dva sata razgovara sa Merkelovom, što je, kaže, velika čast i poštovanje za Srbiju.

- Hvala Merkelovoj, samo je još jednom pokazala zašto je ispred svih u Evropi - rekao je Vučić.

Običan narod mi ne bi ništa dobacivao u Sarajevu

Premijer kaže da putuje u četvrtak u Sarajevo bez straha i da ne želi da veruje u priče o planiranom napadu koje prenose pojedini mediji.

U izjavi novinarima on je rekao da ne želi da veruje da da je tako nešto moguće, ali i da putuje opterećen drugom vrstom problema, koje koje treba da rešava u ime Srbije, a ne sobom.

Kazao je i da iz Berlina putuje pravo u Sarajevo.

- Znam da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah i bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod siguran sam da mi niko od običnog naroda ne bi ništa dobacio - naglasio je Vučić.

Ponovio je da se oseća apsolutno bezbedno i da ga ne zanimaju priče o napadu.

- Interesuje me samo šta možemo da uradimo za našu zemlju. Ne podnosim političare koji misle samo na sebe, a ne na zemlju - kazao je Vučić.

Vučić će u četvrtak u Sarajevu učestvovati na sastanku premijera zemalja zapadnog Balkana, kojem će prisustvovati i evropski komesar Johanes Han.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.03.2017. 13:55
Jedi go-vna Musliju i tvoja baba roga Merkel!!
Utorak 14.03.2017. 14:11
jeli gov-no ako ti to veliki prijatelj sto ne dade ni zutu banku Srbiji kad behu poplave a bosni i krvatskoj jesu pacovu shiptarski
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online