Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 12.03.2017.
16:11
Vestionline A

Kome smeta Beli Preletačevič?

Ljubiša Preletačević Beli se još nije zvanično kandidovao, a već je uspeo da istera na čistac Demokratsku stranku i Dragana Šutanovca. U poruci koja je procurela na Tviteru, Šutanovac poziva članstvo da NE POMAŽE Belom u prikupljanju potpisa, jer Beli navodno "direktno uzima glasove našem kandidatu, Saši", stoji u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

Facebook/BELI - Samo Jako
Demokratska stranka pokazala svoje pravo lice na slučaju Ljubiše Belog Preletačevića

Stvari su vrlo jednostavne: cilj na ovim izborima je pobeda protiv Aleksandra Vučića. To je preduslov promena. Da li je kandidat baš po meri svakog birača je mnogo manje bitno. Blede kampanje dva kandidata nisu uspele da animiraju široko biračko telo. Zato smo i ušli u trku. Zato je i Beli ušao u trku.

Da bismo pobedili, moramo prvo doći do drugog kruga. To se postiže velikom izlaznošću. U tome Ljubiša Preletačević Beli mnogo pomaže. On uspeva da animira one birače, uglavnom mlade ljude, koji ne veruju nikome, i koji misle da se ništa ne može promeniti. Za pobedu je potreban ali nije dovoljan krug dvojke, već 50% + 1 glas svih građana Srbije.

Teško da iskusan političar Dragan Šutanovac ne zna o čemu se radi na ovim izborima. Pre će biti - kako proizilazi iz "sugestije“ članstvu - da njegov cilj nije drugi krug i pobeda protiv Aleksandra Vučića. Jer da jeste, ne bi ometao onoga ko može da izvede apstinente na birališta da se kandiduje. Naprotiv, podsticao bi.

Vučić, sa druge strane, želi samo jedno - pobedu u prvom krugu. On se drugog kruga plaši, jer zna da će izgubiti, da je tada gotov. Zato mu ne odgovara velika izlaznost. Ulazak kandidata DJB i uskoro i Ljubiše Preletačevića Belog, pokvariće mu te planove.

Zašto onda Dragan Šutanovac odgovara ljude da pomognu Belom? Da li je to taj novi DS kome je važniji društveni interes od partijskog? Konačno, šta ako baš Beli Preletačević omogući jednom Saši da uđe u drugi krug? Jer velika izlaznost omogućava drugi krug. Možda baš Saši koga podržava Šutanovac. Da li će neko tada da se izvini?

Neki glasači DJB koji bi glasali za Sašu Radulovića će glasati za Belog. Ali će zato Beli na birališta izvesti mnogo veći broj onih koji uopšte ne bi izašli na izbore. Zato podrška Preletačeviću. U poraz ne vodi „rasipanje“ glasova, već uski stranački interesi koji kažu: ili naš kandidat ili potop.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.03.2017. 18:56
Ko je oupšte ovaj?Jeste vi nekad čuli za njega.Šta taj čovek radi i čime se bavi sem što sad čini mi se da je shvatio da je politika unosan posao
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online