Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 12.03.2017.
12:51
Vestionline A

Nema razgovora o vojsci Kosova, čudne su ove Tačijeve pretnje

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da u Briselskom dijalogu nikada nije bilo razgovora o formiranju vojske Kosova.

Tanjug
Menja se situacija na svetskoj političkoj sceni: Aleksandar Vučić

On je poručio da Srbija to nikada neće podržati, niti bilo ko može na silu da nameće temu koja je za nas nemoguća.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Velikoj Plani, rekao da su veoma interesantna poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji, odnosno zahtev za prekidom dijaloga između Beograda i Prištine, te uslovljavanje ostavkom kosovskog predsednika Hašima Tačija ukoliko ne bude formirana vojska Kosova.

- To pokazuje da se nešto krupno menja na svetskoj političkoj pozornici. Nisam siguran kako sve to da tumačim. O tome sam razgovarao sa predsednikom Nikolićem i to sam mu i rekao pre pretposlednjeg susreta sa Albancima u Briselu - rekao je Vučić.

On je istakao da je sve to čudno, jer kosovski Albanci nisu nikada ništa radili bez podrške dobrog dela međunarodne zajednice.

- Nisam u stanju da razumem zašto bi neko u Prištini u ovom trenutku bio toliko nervozan da negde hita i žuri, a što bi moglo ceo region da odvede u katastrofu - rekao je Vučić.

- Oni sada kažu 'vratite Srpsku listu'. Dobro. Vrati se Srpska lista, i šta onda? Kao da Srpska lista onda glasa. Pa, čak i ako ne glasa, oni će da tumače da je njeno prisustvo u skupštini bilo dovoljno da bi se izglasala vojska Kosova  - ocenio je i istakao:

- Neće to Srbi da podrže. Neće i nikada razgovora o tome nije bilo i ne možete na silu da namećete neku temu koja je nemoguća za nas - rekao je on.

Vučić je konstatovao, uoči sutrašnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da očekuje da će "od svih službi dobiti informacije šta se zbiva na Kosovu i Metohiji i okruženju".

- Određene političke pojave su zabrinjavajuće, ali uveren sam da ćemo diplomatskim sredstvima, mirno kao i do sada, gledati kako naše probleme da rešavamo - rekao je Vučić i primetio da je dobro što predsednik Tomislav Nikolić nije žurio sa zakazivanjem Saveta, što to nije uradio "dan za danom".
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.03.2017. 13:45
Немој да нам замазујеш очи кад сви знамо да си потписивањем Бриселског споразума признао Косово као државу . Отворио си прелазе са Косово . Дозволио си да Косово има свој позивни број . Косово је учествовало на Олимпијске игре . Вучићу ти си већи фашииста од Хитлера .
Nedelja 12.03.2017. 14:46
Тренутни предизборни циркус у Србији и око ње, односно Вучић-Столтенберг-Тачи-страни амбасадори, око промене имена сепаратистичке шипeтарске војске говори нам нешто много важније, а то је да се озбиљно упитамо како смо дозволили да се на нашој територији организује окупаторска војска од терористичке организације којој садашња Војска Србије не може да се супростави, што због марионетске власти која ради по наредби и по плану оних који су ту војску организовали а србску „реформисали“, што због инсталираних страних служби у Министарству одбране и Генералштабу, као и службама.
Nedelja 12.03.2017. 19:01
jeli vucicu gomno izzdajnicko sto ne trazis izvrsenje onoga sto pise u rezoluciji 1244-1000 srpskih vojnika i policajaca na kosovu nego pregovarash sa teroristima i gomnima koji nas bombardovashe 78 dana osiromasenim uranijumom pacovu shiptarski
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online