Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.03.2017.
20:14
Tanjug, Vestionline A

Hrvati, glasajte za Vučića

Predsednica podružnice u Subotici Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i poslanica te stranke u Skupštini AP Vojvodine Vesna Prćić pozvala je sve Hrvate u Srbiji da na predsedničkim izborima svoj glas daju Aleksandru Vučiću zbog njegove evropske orijentacije.

Tanjug
Aleksandar Vučić je najbolji izbor za hrvatsku nacionalnu manjinu

Prćić je rekla Tanjugu da je to njen lični stav i da ne zna da li će takav stav imati i stranka čiji je funkcioner i dodala da bi bilo dobro da DSHV donese takvu odluku.

Prema njenim rečima, DSHV postoji već 20 godina i jedina je stranka koja okuplja pripadnike hrvatske zajednice, a do sada je bila praksa da ta stranka podržava demokratske kandidate, pre svega kandidate DS-a. Međutim, kako je kazala, ovoga puta DS ima svog kandidata, ali on nije predsednik ni član te stranke i to je ono što je razlika u odnosu na dosadašnju praksu.

Kada je reč o Aleksandru Vučiću, Prćić je rekla da je on kao predsednik republičke vlade i kao najuticajniji političar u poslednjih pet godina pokazao da je na evropskom putu što je jedno od načela stranke čiji je ona funkcioner i da se sa pažnjom odnosi prema pitanjima važnim za nacionalne manjine i nacionalne zajednice.

- Nisam bila u kontaktu sa rukovodstvom stranke, a Vijeće DSHV-a koje donosi odluku kog kandidata će podržati na izborima, tu odluku će doneti 7. marta i ja lično smatram da je to kasno jer se već dugo priča o predsedničkim izborima, a DSHV nema svoj zvaničan stav, pa sam ja odlučila da sa svojim ličnim stavom izađem u javnost - rekla je Prćić.

Samo izbor Vučića granacija Hrvatima

Ona je kazala da je praksa u svetu da stranke nacionalnih manjina idu uz vladajuće stranke, jer, kako je naglasila, na taj način najlakše promovišu svoje ideje i stavove, a da je sa DSHV trenutno situacija drugačija i da se ta stranka nalazi u opoziciji i na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou.

- Smatram da bi jedino izbor Aleksandra Vučića za Predsednika Republike Srbije bila garancija Hrvatima u ostvarivanju svih prava kao najmlađe manjinske zajednice u Srbiji - rekla je Prćić ranije za portal Subotica.Info.

Ona taj stav objašnjava "naročito iz razloga razjedinjenosti i međusobnog neslaganja političkih stranaka, čiji su programi ranije bili prihvatljiviji, a koje unazad nekoliko godina deluju iz opozicije".

Prema njenim rečima, ona predsedničke izbore posmatra isključivo kao članica hrvatske nacionalne zajednice u Vojvodini i Srbiji.

- Lično smatram da je u interesu Hrvata u Vojvodini i Srbiji, s ciljem ostvarivanja kompleksnog opusa prava manjinskih nacionalnih zajednica u savremenoj, demokratskoj državi koja je na putu ka učlanjenju u EU da, na predsedničkim izborima glasaju za kandidata koji podržava i sprovodi politiku razvoja, prosperiteta, a iznad svega poštovanja kako ljudskih, ali meni bitnijih manjinskih prava, te priznatih evropskih standarda i vrednosti - navela je Prćić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.03.2017. 22:52
мајмуне изволи избриши и овај коментар.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online