Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.02.2017.
00:10
Tanjug, Vestionline A

Ugljaninov "prst u oko" državi

dlazak predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća i lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina u Prištinu da "Hašimu Tačiju čestita Dan državnosti" ocenjen je danas od strane aktera srpske političke scene i analitičara nelogičnim potezom, kojim se gura "prst u oko državi".

Tanjug (Arhiva)
Gurnuo prst Srbiji u oko: Sulejman Ugljanin

Premijer Aleksandar Vučić, kojeg su novinari pitali da prokomentariše taj čin, rekao je da je to dokaz da je bila ispravna svojevremena odluka da Ugljanin ne bude deo Vlade.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsednik SDPS Rasim Ljajić smatra to politički nelogičnim potez, i da u njemu ne vidi nikakav cilj, "osim teranja inata na vlastitu štetu".

Kako je rekao za Tanjug, Ugljaninova čestitka i karakterisanje Kosova kao demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne države sporna je sa svih aspekata i  može samo štetiti Ugljaninu, njegovoj stranci, a najviše Bošnjacima u Sandžaku. 

- Ovo je prst u oko državi u kojoj Bošnjaci žive i akt nepoverenja prema ovoj državi. Ovakav potez povećava jaz između Bošnjaka i države u kojoj oni ostvaruju svoja prava - rekao je Ljajić.

Ministar navodi da osim činjenice da je Ugljanin dao podršku postojanju države Kosovo i tako se usprotivio stavovima Vlade kao i večinskom raspoloženju u Srbiji bez obzira na to da li se radi o vlasti ili opoziciji.

- Niko u Sandžaku ne može da nađe razumevanje za ovu vrstu poltičke aktivnosti, a ovim je Ugljanin doneo sebi negativne poene i u narodu koji predstavlja i u državi u kojoj živi - uveren je Ljajić.

To je političko samoubistvo

Vojni i politički analitičar Zoran Dragišić smatra da je reč o političkom egzibicionizmu, mada nije jasno kome se zapravo Ugljanin "obratio" ovim činom.

- To je političko samoubistvo, akt nelojalnosti prema Srbiji, zemlji u čijoj vlasti je do skoro učestvovao - ističe Dragišić i dodahje da je uveren da 99 odsto Bošnjaka ne podržava potez Ugljanina i ne deli njegovo mišljenje.

Ukoliko je želeo da dobije podšku Bošnjaka na Kosovu - to je pogrešno, ističe Dragišić, jer oni dele probleme svih neAlbanaca koji žive na ovoj teritoriji i sigurno ne dele njegovu podršku državi Kosovo. 

Iz Demokratske stranke Srbije kažu da Ugljanin kontinuirano nekažnjeno provocira Srbiju i podsećaju da je on kao ministar bez portfelja, prisustvovao otkrivanju table osuđenog ratnog zločinca Aćif Efendije u Novom Pazaru.

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2017. 18:41
Da je Srbija drzava kao sto nije ne bi se to lojavo go-vno ponasao tako!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online