Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.02.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Vučić avionom juriša na Andrićev venac

Tuča dvojice pilota, propadanje aviona, prestravljeni putnici, među kojima i srpski premijer. Nije reč o akcionom trileru, već spotu naprednjaka za predsedničke izbore, u kojem među uspaničenim ljudima sedi smireni, osmehnuti lider naprednjaka Aleksandar Vučić i poručuje da bi taj scenario mogao da bude "najgora noćna mora".

youtube.com/Slikovita Stvarnost
Ima li pilota u avionu: Vučić u spotu koji je nasmejao naciju

- Naša zemlja je, kao i ovaj avion, poverena na upravljanje, predsedniku i premijeru i ako ta dva čoveka vode državu u različitim pravcima, nećemo moći da očuvamo stabilan kurs koji trenutno imamo - kaže aktuelni premijer i kandidat za predsednika Srbije.

Ističe i da je on taj koji će Srbiju zadržati na pravom putu. Da će on pilotirati državom, ovim jasno stavlja do znanja i aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Malo kome bi promaklo i da "zavađeni piloti u spotu" fizički podsećaju upravo na Nikolića i Jeremića.

Iako se Vučićev spot uveliko vrti po društvenim mrežama, a da izbori još nisu raspisani, Nikolić kaže ne odustaje od dogovora sa Vučićem. Predsedničku fotelju bi, priznaje on, zamenio isključivo premijerskom, uz povratak na čelo SNS-a koji je osnovao i doveo do pobede.

- Nisam dobio konkretan odgovor, izuzev ovog nastavka petogodišnje kampanje protiv mene od pojedinih članova SNS-a - jada se on.

Vučić uzvraća da ne želi da čuje ružnu reč o Nikoliću, uz napomenu da će poštovati njegovo pravo "da odluči šta sam želi da radi!".

Predsednik Srbije je u više navrata javno stavljao do znanja da želi i drugi mandat, pa je pred kraj prošle godine obelodanio da će o kandidaturi odlučiti do Božića. Potom se čulo da će zajedno sa Vučićem saopštiti konačnu odluku o tome do Sretenja.

Međutim, Vučić, koji je uporno tvrdio da neće u predsedničku trku, naprasno je veče uoči Dana državnosti naciji putem RTS-a, obelodanio da on hoće da se kandiduje. Da je takvu odluku doneo ranije, ukazuju saznanja "Vesti" da je premijer snimio spot u aerodromskom hangaru 25. januara, tri nedelje pre nego što će ga Predsedništvo podržati.

Društvene mreže su preplavljene "dokazima" da je Vučić plagirao slovenačku stranku, ali i partiju iz Ukrajine, a grupa Kritična masa ga optužuje da je u stvari, njih pokrao. Oni su nedavno postavili spot u kojem Aleksandar Vučić svake noći sanja istu moru da pilotira avionom koji se strmoglavljuje i na Beograd na vodi.

Tanjug
Trguje: Tomislav Nikolić

Nikolić cepa SNS, a Vučić socijaliste

Spekulacije da će se Tomislav Nikolić sigurno kandidovati za predsednika i osnovati stranku "izvorni SNS", jer uz sebe ima već 12 poslanika iz SNS-a, demantovala je njegova savetnica Stanislava Pak, a potom i on sam. Očito je, kaže Pakova, da neko želi da se ne postigne dogovor Nikolića i Vučića, pa pušta dezinformacije. Usledio je i Nikolićev odgovor da je to "notorna laž" i pokušaj da se onemoguće dogovori sa Vučićem i SNS-om.

Socijalisti su uz glas protiv, dali podršku Vučićevoj kandidaturi i dok se spekuliše da bi lider SPS-a Ivica Dačić želeo mesto predsednika Vlade on to ne demantuje, već navodi da o tome treba razgovarati posle izbora.

- A, sada: "Svi za jednog, jedan za sve!" - kliče lider SPS-a.

Da nisu baš svi, potvrdila je Plamenka Laćarac iz Begeča, glasom protiv Vučića, jer "odustajanje od kandidata SPS-a može da dovede do podela".

- Izrazila sam stav, verujem većine članstva. Socijalista sam i ne mogu da glasam za drugog. Setimo se kada je Slobodan Milošević tražio da se glasa za Vojislava Šešelja, došlo je do osipanja partije - obrazložila je Plamenka Laćarac, čiji je glas protiv, kako se vidi na snimku sa Glavnog odbora SPS-a, Dačić ignorisao.

Njen kolega, čelnik odbora SPS-a u Obrenovcu Dragoslav Mršević podneo je ostavku zbog odluke stranke da podrži Vučića.

Nervozna bratija

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić ocenio je da Vučić ne može da pobedi u prvom krugu, što zna, pa je sve nervozniji i agresivniji.
- Najbolji dokaz je što nije imao živaca da se dogovori sa Nikolićem i ukaže mu minimum poštovanja - rekao je Jeremić.
Drugi opozicioni kandidat Saša Janković smatra da Nikolić trguje.
- Nepojmljivo je da za aktuelnog predsednika režimski tabloidi tvrde da ga plaća strana država. Neko za to treba da odgovara, oni ili mi. Ali nemamo državu, Srbiju je otela bratija - ocenio je Janković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.02.2017. 18:17
Dokle ce nas glupi Srpski narod da podrzava ovo ljudsko smece!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online