Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.02.2017.
13:25
slobodnaevropa.org, Vestionline A

U SNS vole Nikolića, ali glasaće za Vučića?

Iz Kabineta predsednika Srbije još uvek nema zvanične potvrde niti demantija medijskih navoda da će se Tomislav Nikolić ponovo kandidovati za predsedničku trku. U međuvremenu, Vučićevi ministri pozvali su Nikolića da se javno izjasni o tome da li se kandiduje za šefa države ili ne, poručujući da bi njegova kandidatura bila izdaja i Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića.

Tanjug
Tomislav Nikolić: Osnovao SNS, a oni mu okrenuli leđa

Nikolić povećava svoj ulog?

- Mnoge opcije su u igri - i da se Nikolić zaista kandiduje iz osvete Vučiću, ali i da se ne kandiduje nego da poveća svoj ulog ne bi li izdejstvovao neke sinekure za sebe - kaže za RSE sociolog Jovo Bakić. Ako se bude kandidovao, prognozira on, šanse su mu gotovo nikakve.

- Ako je rešio da otkine koji procenat glasova Aleksandru Vučiću, Tomislav Nikolić će to dobro da plati. Platiće to medijskim blaćenjem. Vučić kontroliše televizije sa nacionalnom pokrivenošću i tu će biti iz dana u dan govoreno o kućama koje je Tomislav Nikolić bespravno podigao, o humanitarnoj fondaciji njegove supruge Dragice. Dakle, on ima putera na glavi i to će biti medijski iskorišćeno - prognozira Bakić.

On dodaje da Nikolić može da privuče i deo socijalista da glasaju za njega. Jednom delu njih Nikolić je bliži od Vučića, a pored toga, nikako im ne odgovara što nemaju svog kandidata za predsednika, pa se lako može desiti da ne poslušaju savet svog šefa Dačića da podrže Vučića.

Svi su u SNS zbog koristi

- Tomislava Nikolića ljudi u SNS-u vole, ali on ništa ne može da im donese, a svi su u politiku ušli radi ćara, a ne radi ideja. U tom smislu, oni će glasati za onog čoveka koga se plaše, ali od koga interesno zavise. Dakle, za Vučića - kaže Bakić i dodaje da Nikolić Vučiću može uzeti 3-4, najviše do pet odsto glasova, što je relativno mali procenat.

Na sednici Glavnog odbora Srpska napredna stranka bi u petak trebalo da donese odluku o jednoglasnom predlogu Predsedništva stranke da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 17.02.2017. 16:07
Почиње изградња нових „граничних прелаза“ које је српска Влада одобрила на преговорима у Бриселу а којима се додатно губи на српској а додаје на квази-државности шиaтарских сепаратиста.............................Zbog izdaje vucic u zatvor!!!!
Petak 17.02.2017. 14:47
Uskoro sledi ŠAH-MAT. Većina opozicije (direktno ili indirektno) staje na stranu Nikolića i onda Nikolić zvanično podržava Vučića. Hahahaha
Petak 17.02.2017. 16:06
Vucic...ministar informisanja 1999 za vreme NATO bombardovanja Srbije i u vreme ubistva Curuvije....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online