Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 15.02.2017.
20:21
Vestionline, Tanjug A

Dačić: Nismo podržali Vučića da bismo mu se samo ulagivali

"Predsedništvo SPS jednoglasno je donelo odluku da predloži Glavnom odboru SPS da zajednički kandidat na predsedničkim izborima bude Aleksandar Vučić" izjavio lider SPS stranke Ivica Dačić.

Tanjug
Kombinacija "Dačić plus Vučić" garantuje pobedu u prvom krugu i stabilnost Srbije: Ivica Dačić

On je pojasnio da će konačna odluka biti doneta na sednici Glavnog odbora SPS koja je zakazana za subotu.

Dačić je rekao da po tom pitanju nije bilo spora i da će ta stranka u izbornoj kampanji dati veliki doprinos "Vučićevoj pobedi", a da misli da će odluku Predsedništva podržati i Glavni odbor, čija je sednica zakazana za subotu. 

- Nismo podržali Vučića da bismo mu se samo ulagivali već zato što je to najbolje za Srbiju... Na izborima se učestvuje da se pobedi, to nisu Olimpijske igre pa da govorite važno je učestvovati. Rezultat je važan za ukupnu političku situaciju u Srbiji - rekao je Dačić novinarima posle sednice Predsedništa i dodao da Vučić kao zajednički kandidat garantuje političku stabilnost i nastavak reformi. 

On je dodao da je SPS odmah jasno rekao da će kao zajedničkog kandidata podržati samo Vučića, jer je potreban kandidat koji može da pobedi u prvom krugu, a ne da stvara političku neizvesnost u drugom. 

- Koji je to drugi kandidat koji može da obezbedi političku stabilnost Srbiji? Oni (opozicioni kandidati) ne mogu da naprave političku stabilnost medju strankama opozicije - rekao je Dačić i ponovio da kombinacija "Dačić plus Vučić" garantuje pobedu u prvom krugu i stabilnost Srbije u interesu gradjana Srbije. 

Šef SPS-a je rekao da će sledeće nedelje početi razgovori oko operativnih radnji u izbornoj kampanji. 

On je rekao da su besmislene tvrdnje o tome da je tražio premijersku poziciju i da o tome nije ni razgovarao sa SNS-om. Na pitanje da li bi imao nešto protiv da bude premijer, Dačić je naveo da mu niko ne bi verovao kada bi rekao da bi imao. 

- Ja sam dugo na vlasti i trudim se da SPS uvek bude na terenu, nikada na klupi za rezervne igrače. Ali to ipak nije prioritetno pitanje" (premijerska pozicija) - rekao je Dačić. 

Upitan da li će biti održani i parlamentarni izbori, Dačić je rekao da to ne zna i da je to pitanje za najveću stranku, SNS, a da je stav SPS uvek da izbori treba da budu održani onda kada im je vreme. 

On je rekao da bi u situaciji da je SNS preložio nekog drugog kandidata SPS imao predsedničkog kandidata iz svoje stranke.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.02.2017. 20:45
Дачићу издао си Слободана Милошевића . Не полажеш цвеће на гроб Милошевића већ полажеш цвеће на гроб ђинђића који је тражио бомбадовање Србије .Потписивањем Бриселског споразума признали сте Косово као државу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online