Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.02.2017.
12:48
Tanjug, Vestionline A

Vučić o novom premijeru ni reč: Šta će biti sa Nikolićem?

Nedelje spekulisanja o tome ko će biti kanidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima okončane su, kako je i najavljeno, "oko Sretenja".

Tanjug
Ni reč o novom premijeru: Aleksandar Vučić

SNS je na sednici Predsedništva te stranke jednoglasno odlučila da aktuelnog premijera Aleksandra Vučića predloži Glavnom odboru stranke za predsedničkog kandidata.

Konačan stav biće poznat u petak, a odluka o Vučićevoj kandidaturi iznela je na svetlost dva važna pitanja - šta će biti sa Tomislavom Nikolićem i ko će biti premijer?

Što se prvog pitanja tiče, Vučić je gostujući na RTS naglasio da "želi da nastavi da saradnju sa Nikolićem". 

Vredi istaći i da je u, kako je Vučić rekao "vrlo preciznom" saopštenju SNS navedeno da se Vučić obavezuje da da u najboljoj veri nastavi razgovore sa današnjim predsednikom Tomislavom Nikolićem i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od "snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak". 

Kada je u ptanju premijersko mesto, Vučić nije želeo ništa da kaže o tome. Na pitanje koga vidi na tom mestu, rekao je da mu "ne pada na pamet da o tome govori", ali je izjavio da neće biti premijer nakon predsedničkih izbora. 

Novi premijer - Dačić?

Mediji su prethodnih dana spekulisali da bi na to mesto mogao da dođe Ivica Dačić. "Blic" je pisao o tome da je izglasavanje skupštinske većine za postavljanje Dačića na mesto premijera "gotovo izvesna stvar". 

I regionalni mediji su pisali o tome da bi na mesto premijera mogao da dođe Dačić, dok je sa druge strane "Jutarnji list" ocenio da je Tomislav Nikolić "politički otpisan". 

Pobeđujemo - Aleksandar i ja

Tanjug
Vučić i ja smo se sve dogovorili: Tomislav Nikolić

Nikolić je u utorak u javnost izašao sa rečima da "misli da su se on i Vučić sve dogovorili", te najavio i da će uskoro biti saopštena odluka. 

On je rekao da naravno da Aleksandar Vučić može da pobedi, čak i lakše od njega, ali da može da pobedi i on. 

- Ne vidim da je loše da neko misli (da je Vučić bolji kandidat), ali ne i da iznosi tako nešto ako to nije stav stranke - rekao je Nikolić. 

Na pitanje o podršci SNS-a, Nikolić je rekao da uz njega i Vučića stoji isti procenat članstva i da će onaj ko bude kandidat dobiti glasove cele stranke. 

- Istraživanja Galup medije su bila jasna - Aleksandar i ja imamo šanse da pobedimo. Odlučićemo ono što je najbolje za Srbiju. Ne očekujte da nekom svojom odlukom poremetimo odnose u Srbiji - rekao je Nikolić. 

Upitan da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, Nikolić je kratko odgovorio: "Ne postoji". 

Ipak, "Blic" je ranije pisao da Nikolić ne odustaje od kanidature, i da je čak navodno spreman da na izbore izađe i bez podrške SNS. 

SNS je u saopštenju nakon sednice Predsedništva nevela da se Aleksandar Vučić obavezuje Vučić je gostujući u emisiji “Upitnik” na RTS naveo da “ko bi glasao za mene, glasao bi i za njega”. 

- On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri-četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad - rekao je premijer. 

- Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju - dodao je Vučić. 

Nikolić se od donošenja odluke nije oglašavao, ali su zato mnogi koalicioni partneri izrazili čestitke. Lider SPS Ivica Dačić naveo je da je to jedina logična i racionalna odluka i iskazao podršku, a svoju podršku iskazali su i lider JS Dragan Marković Palma i lider PS Aleksandar Vulin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online