Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 11.02.2017.
19:34
sputniknews.com, Vestionline A

"Čekamo izručenje Haradinaja koji preti ratom"

"Besmislene izjave Ramuša Haradinaja koji je osumnjičen za najteže ratne zločine suvišno je komentarisati. Beograd očekuje da on bude izručen Srbiji po poternici naših pravosudnih organa", izjavio Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, povodom poruke Haradinaja da bi Priština trebalo da podigne poternicu za njim, kao i za premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi "Sputnjik".

Tanjug/AP
Francuzi uskoro puštaju Haradinaja?

- Čekamo izručenje Haradinaja. To je ujedno i novi test za Evropu i za pravosudni sistem Francuske. Jer, do sada, niko od albanskih terorista nije odgovarao ni u Haškom tribunalu, a mnogi svedoci protiv njih masovno su nestajali - rekao je Dačić.

Srpski ministar inostranih poslova kaže i da je od nove Haradinajeve izjave "opasnija ona koju je izrekao pre par dana, kada je zapretio da će Srbija proći kao 1999. godine".

- Znači, Haradinaj otvoreno preti novim ratom pred očima celokupne Evrope - zaključio je Dačić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.02.2017. 01:24
Ovaj je ub*io jedno 10-15 albanaca svedoka,mozete zamisliti koliko je u*bio Srba.
Nedelja 12.02.2017. 01:20
Za svirepo mučenje i ub*ijanje majke i ćerke albanke Lj. K. (45) i R. K. (19) avgusta 1998. u blizini Suve Reke osumnjičeni su pripadnici OVK pod direktnom komandom Haradinaja. Na odeći žrtava na albanskom jeziku je bilo ispisano "srpske kur*ve". Obdukciju je obavio albanski doktor M. R. Obe su ub*ijene iz blizine hicima u glavu iz vatrenog oružja, a m*ajka je imala i zavezanu kesu oko glave zbog koje se gušila. M*ajka je stravično pretučena, tako što je većina tela u modrim podlivima, naročito po leđima i nogama sa zadnje strane. Obducent je zaključio da su te povrede nastale zamahivanjem teškog tupog predmeta. Ćerka je pre smrti višestruko silovana, a takođe ima više povreda po telu i licu. Pretpostavlja se da su žene mučene i *pored puta, gde su tela i zatečena.
Nedelja 12.02.2017. 01:22
U isto vreme, sredinom avgusta 1998, pronađeno je masakrirano telo srpskog policajca S. P., koga su, kako se sumnja, zarobili pripadnici OVK takođe pod direktnom komandom Haradinaja. Neki delovi tela nedostaju i oni su otkinuti žrtvi. Otkinuta je leva ruka iz ramena, izbijeno je levo oko, kao i levo uvo. Odsečen je vrh nosa i desna uvo, a sa nogu i tela na pojedinim mestima skinuta je koža i nanete su duboke rane. Na žrtvi je konstatovano više preloma glave, rebara, ključnih kosti... Zaključuje se da je policajac umro delom od razaranja moždanih tkiva nanesenih šiljkom i iskrvarenja od spoljašnjih i unutrašnjih rana. Bio je u uniformi i kod njega su pronađeni hemijska olovka, češalj i mala ikona.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online