Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 11.02.2017.
17:20
Vestionline A

"Hrvati, ne bojte se... Preko nas do Rusa"

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je za HRT da Hrvatska ne treba da strahuje zato što Srbija oprema i naoružava svoju vojsku.

Tanjug
Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević sa Vučićem i "migom" (Foto: Arhiva)

Đorđević je podsetio da je Srbija vojno neutralna i da želi da bude deo Evropske unije, a ukazao je i na mogućnost saradnje Srbije i Hrvatske na području vojne industrije. 

- Naravno da nema bojazni, našoj Vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da ima u nama ekonomskog partnera - rekao je Đorđević u intervjuu objavljenom na sajtu HRT-a. 

Prema njegovim rečima, poruka Hrvatskoj je da preko Srbije može da sarađuje s nekim zemljama "s kojima možda ne može direktno". 

- Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima - rekao je Đorđević. 

HRT je podsetio da Srbija od "Erbasa" kupuje devet helikoptera srednje klase, da od Belorusije dobija donaciju u avionima "mig 29" i protivvazdušnom sistemu "buk", kao i da joj Rusija donira 30 tenkova T-72 i šest "migova 29", čiji remont će platiti srpski poreski obveznici.

POVEZANE VESTI

Subota 11.02.2017. 18:51
Kad god neko počne da nas napada prvo što se zapitam da nije slučajno iz kategorije „bivši Srbin“. Kategorija slična izdaajniku, samo mnogo više ostrašćena, izgubljenog duha, izgubljene duše, bez mogućnosti da se spase.Pokušavajući da dokaže da pripada nečemu i da je nešto što nije, ne bira sredstva da uspe u tome. Jedino što uspeva je da kao i svaki beskičmeni gmizavac puže kroz život bez šanse da se podigne na noge.Istorija u njima nije pronašla ništa ljudsko, ništa što bi ih činilo vrednim. Pokušavajući da obmanu druge jedino uspevaju da obmanu sebe, izgubivši duh do te mere da se ne mogu zvati čovekom. Vremenom su samo sem imena „bivši Srbin“ dodali prezime „bivši čovek“.Spaljeno srce i poharana duša poniznih sluga novih vladara, konjušari i izvršioci najprljavijih i najgnusnijih zadataka zaboravljajući da takve niko ne poštuje jer ko je jednom prodao dušu prodaće je opet. To više nije pitanje. Pitanje je samo kada i za koliko…….
Subota 11.02.2017. 18:59
Takvi tkz. srbi koji su se borili na strani hrvatske su odbačeni od srpskog društva a nisu prihvaćeni od hrvatskog....sami su se napravili izbor i za to im niko nije kriv. Ali zato su dobar pelcer za nove naraštaje usttaša. Takvi tkz.srbi uopšte se ne izjašnjavaju kao srbi i neznam zašto bi takvi srbima uopšte bili bitni, izdaajnika je bilo i biće.
Subota 11.02.2017. 18:52
Odmah na pocetku da kazem da ne zamjeram nikom, ne optuzujem nikog tko je ostao "na onoj strani". Razlozi su razni....neko je ostao da sacuva steceno...mjesoviti brakovi,...ljubavi.....U pravilu kad pricas sa bilo kim od nasih , ta tema se izbjegava. Uglavnom svi su bili na radnoj obavezi..strucnjaci za kompjutere.....bez njih zeljeznica nije mogla...inzinjeri....."bijeli labudovi"....Jos nisam cuo jednu iskrenu pricu KAKAV JE OSJECAJ KAD U UNIFORMI HV UDJES U SELO DJE TI SE RODIO CACA ? ......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online