Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 09.02.2017.
19:48
Vestionline A

Sednica skupštine Kosova prekinuta: Protest zbog Haradinaja

Skupština Kosova prekinula je sednicu zbog odluke francuskog suda da do 2. marta odloži odlučivanje o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja.

A. Čukić
Skupština Kosova (Foto: Arhiva)

Prekid sednice zahtevao je šef Poslaničke grupe ABK Palj Ljekaj.

- U znak protesta što je do 2. marta odloženo donošenje odluke o Haradinaju, tražim da se sednica prekine i da je nastavimo u utorak - kazao je Ljekaj čiji je zahtev Skupština prihvatila.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru u četvrtak je odlučio da za 2. mart odloži odluku o zahtevu Srbije za izručenje Haradinaja. 

Haradinaj je izjavio pred tim sudom da ne prihvata da bude izručen Srbiji i da je njena optužnica protiv njega zbog ratnog zločina politička. 

Haradinaj je pritvoren 4. januara na švajcarsko-francuskom aerodromu Bazel-Miluz na osnovu poternice Srbije koja je Haradinaja oštužila za ratne zločine tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine. 

Sud je Haradinaja uslovno pustio na slobodu do odluke o izručenju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.02.2017. 19:50
U ti Boga jake poruke?!Izgleda da se svetska politika menja i da nemate vise takvu podrsku kao u zadnjim godinama!
Četvrtak 09.02.2017. 20:01
Neznam sta ova siftarska bagra uopste hoce?!Traze od Srba da kazne tkzv. srpske ratne zlocince a njihove zlocince koji su ocigledno sve ubijali sto je srpsko cuvaju ko oko u glavi!To vazi i za ostale srpske neprijatelje pogotovo za domace talibane!
Petak 10.02.2017. 08:55
Suđenje zločincima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), moralo bi da donese pravnu satisfakciju i porodicama žrtava i Srbiji kao državi. Ali, prilike govore da će tok procesa sa sobom nositi mnoge rizike.Svedoci, koji će o zločinima Oslobodilačke vojske Kosova govoriti pred Specijalnim sudom u Hagu, već su u programu zaštite i mnogi su razmešteni u različitim zemljama sveta, a softver sa svim podacima o predmetima tog suda potpuno je zaštićen i nalazi se u Briselu. Do sada je, prema podacima dobro upućenog izvora u Prištini, više od 400 ljudi već dalo izjave o zločinima OVK, a od tog broja će njih 35 svedočiti i pred sudom sastavljenim od sudija iz desetak zemalja. Inače, sud za ratne zločine OVK smešten je u kompleksu bivšeg sedišta Europola u Hagu i zvanično deluje pod pokroviteljstvom Evropske unije. Oni koji budu pravosnažno osuđeni, neće služiti zatvorske kazne u Holandiji, nego u nekoliko drugih zemalja.Treba napomenuti da je ovom procesu za teške zločine koje su pripadnici OVK 1999-2000. godine počinili nad kosovsko-metohijskim Srbima, ali i nad pojedinim svojim albanskim sunarodnicima i političkim protivnicima, već odneo prve žrtve. Naime, pob-ijeni su ili su stradali u čudnim nesrećama mnogi od svedoka koji su bili potencijalno opasni po nekadašnje komandante takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online