Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.01.2017.
18:01
J. Arsenović - Vesti A

Ko je, bre, taj Andrej?!

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić isprozivao je brata Aleksandra Vučića i tako doveo u pitanje dalji koalicioni odnos svoje stranke sa Srpskom naprednom strankom.

M. Karović
Prekipelo: Velimir Ilić

Gostujući na lokalnoj Televiziji Šabac, lider NS je rekao da su izneverena obećanja građana, ali i obećanja koja su data koalicionim partnerima, a naprednjake, konkretno Andreja Vučića, optužio da pokušavaju da kadruju u njegovoj stranci.

"Četničko dete"

Diskutabilno je kojoj bi novoj koaliciji Velimir Ilić mogao da se pridruži s obzirom na njegovu desničarsku ideologiju. Sa Dverima je u velikoj zavadi, pa mu možda ostaje samo da se vrati starim partnerima - DSS.
- Ja sam monarhista, ja sam četničko dete, nisam komunista. Ja nisam partizansko dete, ja nisam podguzna muva bio ničija nikad, niti ću biti. Možda me ubiju, ali ja ostajem svoj na svome - podsetio je Ilić na svoju političku biografiju, ne precizirajući ko bi to mogao da ga ubije.

- Neću više niko da ponižava Novu Srbiju. Neću da mi više Andrej vodi NS. U Vojvodinu on dolazi u kuću kod čoveka i govori "vi morate da pređete". Ko je, bre, Andrej Vučić da ide u koalicionu stranku i da srlja tamo, ucenjuje, poziva ih na razgovor - rekao je Ilić, potvrđujući ranije priče, uglavnom iz političkih kuloara, da rođeni brat premijera Vučića putuje po Srbiji i "zavodi red".

Ilić je u jednom dahu nastavio da priča kako je Srbija mala i kako se ne može sakriti šta ko radi.

- Neki ljudi su toliko odlepršali, oni misle da su na nebu. Još malo će sveci da postanu - rekao je Ilić, po svemu sudeći, aludirajući na premijera Vučića.

"Vesti" su juče bezuspešno pokušavale da dobiju pojašnjenje od Ilića, ali je u međuvremenu već stigla i prva posledica njegovog televizijskog nastupa: dugogodišnja saradnica i potpredsednica NS Dubravka Filipovska napustila je stranku.

Ona je podnela neopozivu ostavku na članstvo u NS, kao i na sve stranačke funkcije zbog "neslaganja sa politikom predsednika NS Velimira Ilića".

Sociolog Jovo Bakić tim povodom kaže:
- Možda mu je zaista prekipelo da trpi mešanje koalicionih partnera, s tim što direktno imenovanje Andreja Vučića jeste posebno interesantno. Prema onome što smo do sada imali prilike da saznamo, Andrej je najosetljivija tema za predsednika Vlade. U tom smislu, možda je Ilić zaista rešio da pređe u opozicione redove i u neku drugu koaliciju - primećuje Bakić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online