Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.01.2017.
09:44
Vestionline, Tanjug A

Nova trasa "Srpskog voza“

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će "Srpski voz", iznutra ukrašen fotografijama fresaka iz srpskih manastira, a spolja ispisan porukom "Kosovo je Srbija"! na 21 jeziku, ponovo na prugu, ali ne od Beograda do Kosovske Mitrovice, nego od Kraljeva do Požege.

Tanjug
Voz će se obraćati na liniji Kraljevo - Požega

- Zbog bezbednosti putnika i radnika železnice, odlučila sam da ovaj voz više ne saobraća na liniji do Kosovske Mitrovice, koja je uvedena na predlog i uz finansijsku podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali će zato taj voz sa istim enterijerom biti uveden u domaći železnički saobraćaj i već sutra prevoziti putnike od Kraljeva do Požege - rekla je ona.

Ministarka kaže da je odluku da voz opet saobraća, ali na drugoj trasi, donela iz ekonomskih razloga.

- U vremenu kada sprovodimo reformu železnice, koja je prioritet Vlade i koju podržavaju sve međunarodne finansijske institucije, moramo ekonomski da se ponašamo - rekla je ona, napominjući da novi vozovi plaćeni 100 miliona dolara ne smeju da stoje i prave trošak, već treba da prevoze putnike i ostvaruju profit.

Ona ističe da je rukovodstvu "Srbija voza“ predložila da taj voz upravo zbog svega što se dešavalo proteklog vikenda ide u što veći broj gradova Srbije.

- Mislim da veliki broj građana želi da vidi i provoza se vozom od koga su se toliko uplašile policijske snage Albanaca sa Kosova, pa su teškim oružjem krenuli na njega - navela je ona i podsetila da je reč o vozu u kojem su motivi kulturne baštine Srba sa KiM, koja je pod zaštitom Uneska, i da "uopšte nije opasan“.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.01.2017. 10:14
Krenuo Crnogorac u Hrvatsku vlakom i kad se trebao prebaciti u drugi vlak (također u Hrvatskoj) dođe kondukterka i kaže mu: - Vaš vlak kreće za 15 minuta. Crnogorac: - Ne kaže se vlak, no voz! Kondukterka: - Gospodine, kaže se vlak!!! Crnogorac: - Ma na karti piše vozna karta i kaže se voz, čo"če! Kondukterka: - Ma gospodine, kaže se vlak i točka! I sjedne Crnogorac u voz, prespava noć u vozu. Ujutro se budi i izlazi na hodnik, kad prilazi kondukterka i pita ga: - Gospodine, jeste li se lijepo navozali večeras? Crnogorac: - Jesam, jesam! I vi ste se vjerojatno lijepo navlačili večeras.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online