Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 14.01.2017.
18:30 >> 19:39h
Vestionline, Tanjug A

Vučić oštro upozorio Albance: Mir je u svačijem interesu! Ne igrajte se!

Predsednik vlade Srbije upozorio je kosovske Albance da ni ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti.

N. Đurović
Vučić: Albanski specijalci pokušali da miniraju prugu i uhapse mašinovođu i putnike! 

- Ovo je moje poslednje upozorenje, moja molba Albancima da ni ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti", rekao je premijer na vanrednoj pres konferenciji, posle sednice Biroa za korodinaciju službi bezbednosti, a povodom događaja koji su usledili posle polaska voza na liniji Beograd - Kosovska Mitrovica.

- Srbe pozivam da ostanu mirni, na svojim ognjištima - rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija želi mir, ali da je Priština pokušala da izazove sukob, da priprema "ratne igre", o čemu je, kako kaže, već obavestio EU, a tokom večeri će i Moskvu, te sutra Kinu i SAD.

On je rekao da nikome ne preti, već da moli Albance da se ponašaju odgovorno, jer je u svačijem interesu da se očuva mir, te da ni ne pokušaju da napadnu Srbe: 

"Pošto ćemo morati da zaštitimo svoj narod".

- Nemoj da govore da ja pretim, ja ne pretim, samo ih molim da ne ubijaju Srbe - moja je molba da ne ubijaju Srbe, jer Srbija to neće dozvoliti - naglasio je Vučić.

Ponovio je da je njegova molba kosovskim Albancima da se "ne igraju mirom" i da "ne ugroze ono što smo dugo, dugo gradili, a to su mir i sigurnost za sve građane - istakao je Vučić.

- Ovo je moja poslednja molba i upozorenje Albancima. Nećemo dozvoliti da se ubijaju Srbi! Mir je u svačijem interesu! Ne igrajte se! - rekao je Vučić.

- Trebalo je da uhapse mašinovođu i putnike voza i time dovedu do velikih sukoba. Kada su Srbi videli šta Albanci čine, okupili su se i opkolili albansku jedinicu iz Lužana, da bi Albanci mimo odobrenja poslali 17 blindiranih oklopnih vozila sa jedinicama Rosu - rekao je Vučić.

Najavljeno je i da će  u nedelju u 11 časova biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom će predsedavati predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Danas je sa Glavne železničke stanice u Beogradu prvi put nakon 18 godina krenuo voz za Kosovsku Mitrovicu.

Posle objavljivanja snimka na kojem se vidi kako nepoznate osobe postavljaju mine uz šine i pretnju da je eksploziv namenjen vozu koji je krenuo iz Beograda, specijalne jedinice kosovske policije proveravaju prugu na severu Kosova.

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi se oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza, a na licu mesta je i oko desetak policijskih vozila. Voz od 16.30 stoji u Raškoj.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2017. 20:52
Ботови на B92 и Kurir хвале Вучића а овде бришу коментаре .
Nedelja 15.01.2017. 11:29
Izjedeš mi kuurac Vučiću ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online