Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.01.2017.
11:07
alo.rs, Vestionline A

Mira Marković: Želim da se vratim u Srbiju!

Mirjana Mira Marković, udovica bivšeg predsednika SRJ i osnivača SPS-a Slobodana Miloševića, ekskluzivno za "Alo!" kaže da ne zna ništa o tome da je ukinuta Interpolova poternica za njom i dodaje da bi se rado vratila u Srbiju!

Reuters
Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića bi se rado vratila u Srbiju

- Ne znam ništa o tome. Prvi put to čujem od vas - rekla nam je Markovićeva na našu molbu da prokomentariše "nestanak" crvene poternice za njom sa veb-stranice Interpola.

Na pitanje novinara da li bi volela da se jednog dana vrati u Srbiju, samo nam je sa dubokim uzdahom rekla: "Naravno".

Da je san Mire Marković da se jednog dana, makar nakratko i kao slobodna žena koju niko ne juri, vrati u Srbiju, potvrđuje nam i njen bliski prijatelj, s kojim je stalno u kontaktu, a koji nije želeo da mu otkrivamo ime.

- Ona, što je i normalno, želi da jednog dana ponovo oseti pod nogama tlo svoje Srbije, koje se nikada nije odrekla. Ona se potpuno posvetila svojoj porodici, ali duboko u sebi želi da još jednom vidi svoj grad, svoju zemlju - kaže nam naš sagovornik.

Komentarišući to što crvene poternice za udovicom nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ više nema na zvaničnoj veb-stranici Interpola, počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, jedan od retkih socijalista koji je tokom svih prethodnih godina bio u stalnom kontaktu s njom, kaže da ga to veoma raduje.

- Ceo postupak koji se vodio protiv njih potpuno je besmislen. Veoma me raduje što je nestala poternica za Mirom, a mislim da treba da bude povučena i ona za Markom. Porodica Milošević stvarno ni za šta nije kriva i kažem i sad ono što pričam već 20 godina - oni treba da se vrate u zemlju - kaže Mrkonjić.

Podsetimo, Mirjana Marković već godinama živi u Rusiji, koja odbija da je izruči našim pravosudnim organima.

Za Markovićevom je poternica raspisana zbog neodazivanja pozivima Okružnog suda za suđenje povodom posredovanja u nezakonitoj dodeli stanova iz fonda Vlade Srbije, a taj slučaj je i dalje u fazi prvostepenog suđenja, a udovici Slobodana Miloševića sudi se u odsustvu.

Poznati beogradski advokat Toma Fila podseća na to da je razlog zbog kojeg se Slobina udovica uopšte našla na Interpolovoj poternici sraman.

- Moguće je da je prošlo vreme, jer kod njih ima neko određeno vreme za poternice, koje prođe kada su u pitanju neka mala dela, a Marko je tužen za veliko krivično delo, zato je on verovatno tu. Mira je jedno vreme na poternici bila zbog nekog malog stana koji je dala svojoj kućnoj pomoćnici, a bio je oduzet od nje. Sramotna priča. A onda posle toga, kada se videlo da će da se vrati, a to niko nije želeo, ugurali su je uz Marka za šverc nafte i druga ozbiljna dela - podseća Fila.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2017. 15:29
Немој да се враћаш у Србију ко Бога те молим .Ако се вратиш одмах ће pedjaprorus и decoooo шлогирати и онда немам са кога да се расправљам .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online