Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 09.01.2017.
15:59
Vestionline A

Vučiću nije mesto u Indiji, već u Banjaluci!

"Ukoliko Srbija pod Vučićem nije postala zemlja 'balkanskih špijuna', mnogo više od toga da li su se i gde sreli građanin Janković i građanin Stamatović, građanima Srbije i svim Srbima važnije je da saznaju zašto premijer naše države na dan Svetog Stefana nije na obeležavanju Dana Republike Srpske, kako mu i Ustav Srbije nalaže, nego je, baš danas, zapucao čak u Indiju, valjda tragom nekih spisa koji tvrde da su Srbi deo porodice indoevropskih naroda", pita Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i kandidat za predsednika Srbije.

Tanjug
Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

On napominje da je srpski narod u Republici Srpskoj na referendumu odlučio da proslavlja 9. januar i da je Srbija kao garant opstanka srpskog entiteta u BiH obavezna da podrži svoje sunarodnike.

- Očigledno da vlast u Srbiji ne brine o svom narodu van granica države i da joj ne predstavlja problem da se odrekne svog nacionalnog identiteta radi dobrih odnosa sa EU i NATO-om, koji po svaku cenu želi da uspostavi svoju dominaciju na Balkanu - kaže Stamatović, podsećajući da je upravo NATO zabranio Vučiću da se pojavi u Banjaluci, kao što je isti taj vojni savez uzeo sebi za pravo da odlučuje da li je "u skladu sa zakonom" da vojni orkestar Oružanih snaga BiH nastupi na svečanosti u srpskom entitetu.

- O tome najbolje svedoči stalno odlaganje da se Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu dodeli diplomatski status kakav imaju i vojne snage NATO-a na teritoriji cele Srbije - ističe Stamatović i predlaže da, pošto već premijer Srbije lično sprečava da se to učini, takav isti srpsko-ruski humanitarni centar treba da se formira u Banjaluci jer će mu predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, za razliku od premijera i predsednika Srbije, bez razmišljanja dodeliti diplomatski status, kakav i zaslužuju da imaju ruski humanitarci koji pomažu srpskom narodu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.01.2017. 16:16
24 godine od stravičnog zločina Nasera Orića u Kravicama bez presude. Tog 7. januara 1993. monstrumi zverski ubili 49 Srba, a 80 ranili. Dok su Srbi lomili česnice, u selo ušli koljači, s povicima “Alahu ekber”
Ponedeljak 09.01.2017. 16:17
Kemal Mehmedović Kemo, bojovnik Nasera Orića, više puta je, posle masakra u Kravici, nosio odsečene srpske glave po Srebrenici. Ovaj zlikovac je izjavljivao da će odseći najmanje 20 srpskih glava, a prema nekim svedočenjima, do aprila 1993. u grad ih je doneo 12. Poznato je da je odsekao glavu Anđelku Mlađenoviću, iz sela Ježestica. Anđelko je sahranjen bez glave.
Ponedeljak 09.01.2017. 16:23
У нападу на Лозничку ријеку у љето 1992. године Насер Орић је једну заробљену Српкињу која је била у поодмаклој трудноћи распорио ножем и живој јој извадио дијете из стомака, на исти начин усмртио је и заробљену Српкињу из Кравице, а једној Српкињи заробљеној у Факовићима је прије убиства ножем одсјекао прст, како би са њега могао да узме златан прстен, тврди Самир Авдић из Глогове код Братунца, који је од 1992. до 1995. године био припадник муслиманске војне јединице која се налазила под Орићевом командом.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online