Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.01.2017.
10:03
Tanjug A

"Čak i Tramp hoće saradnju sa Moskvom, a oni traže da napadnemo Rusiju"

"Dok novi američki predsednik Donald Tramp traži način za dogovor sa Rusijom, LDP i Čedomir Jovanović traže od Srbije da napadnemo Rusiju", poručuje u saopštenju Socijalistička partija Srbije.

pixabay.com
Srpski političari "zaratili" zbog Kremlja: Saradnja sa Moskvom - da ili ne?

SPS navodi da LDP traži da Srbija napadne jedinu stalnu članicu Saveta bezbednosti koja stavlja veto kad su ugroženi naši vitalni interesi.

Stavovi LDP-a i Čedomira Jovanovića su duboko protivni ne samo Srbiji, nego i osnovnim principima spoljne politike kojih se drži svaka zemlja, navodi SPS u najnovijem reagovanju u "ratu saopštenjima" između te dve stranke.

Socijalisti pitaju šta znači zalaganje LDP za "dekosovizaciju" srpske politike, njihove tvrdnje da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

"Ivica Dačić je potpisao viznu liberalizaciju sa EU, Briselski sporazum i početak pregovora o članstvu Srbije u EU. A šta je potpisao Jovanović, osim lažne garancije Vlade Srbije da Slobodan Milošević neće biti izručen Haškom tribunalu?", dodaje se u saopštenju.

LDP je ranije saopštio da SPS predstavlja simbol politike lutanja i sukoba, a za lidera socijalista Ivicu Dačića kaže da je "proračunati nacionalista željan konflikata".

Reagujući na prethodno saopštenje SPS-a, u kome se ističe da je Srbija za vreme učešća socijalista u vlasti najdalje otišla u pregovorima o članstvu u EU, LDP navodi da podrška evropskoj ideji u Srbiji nije nikada bila niža i da je to rezultat politike u kojoj se "pre podne otvaraju poglavlja, a po podne ratuje sa susedima i traži politička zaleđina u Rusiji i njenim interesima".

Pre toga, SPS je, reagujući na prethodno saopštenje LDP-a koji je optužio Dačića da svojim izjavama "svesno narušava odnose u regionu i ponovo izaziva i provocira reakciju zemalja u susedstvu", saopštio da "Srbija ne izaziva sukobe, ali neće nikom dozvoliti da je ponižava".

POVEZANE VESTI

Utorak 03.01.2017. 11:26
Kad Čeda, prvo, otkrije koliko je novca uzeo od Šip-tara da, bez razmene za naše utamničene, pusti zarobljene Šip-tare (i na taj način omogući Šip-tarima da kasape naše ljude), tek tada bi mogao da se javi za neku reč, ali iz zatvora, sa dugogodišnjeg izdržavanja kazne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online