Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.12.2016.
14:30
Tanjug A

"Dačić je najbolji kandidat za predsednika, Vučić najjači"

Najbolji kandidat za predsednika Srbije je Ivica Dačić, a najjači Aleksandar Vučić, tvrdi potpredsednik SPS Branko Ružić. On je gostujući na N1 rekao da će SPS igrati veoma važnu ulogu na predsedničkim izborima, a da će na vanrednim parlamentranim, ukoliko do njih dođe, učestvovati u punom kapacitetu.

N. Đurović
Nema ništa protiv Vučića i naprednjaka: Branko Ružić

Ružić kaže i da ne ruši ni premijera Aleksandra Vučića niti lidera SPS Ivicu Dačića, ali naglašava da će do kraja istrajavati na tome da se poštuje SPS.

- Vučić, i to nije jeres, jeste dinamičan, maestralan u svom poslu, a radi odlično kao premijer. Ima veliku energiju i sutra ćete verovatno da čitate u novinama da sam ja najveći neprijatelj i da hoću da ga srušim. Ne znam šta treba da uradim, da se polijem benzinom i da se zapalim da bi neko shvatio ono što govorim - rekao je Ružić za N1.

Ponovio je da SPS neće podržati Tomislava Nikolića za drugi mandat, ali dopušta dogovor o zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

Povodom navoda pojedinih medija da podržava Vuka Jeremića, Ružić kaže da bi bilo lepo da se u prazničkim izdanjima novina izmisle još neke priče i zabavi narod, te dodaje da bi možda bilo pametnije i mudrije da se umesto kandidature za predsednika, Jeremić opredeli da svoje međunarodne kontakte iskoristi u dogovoru s vladajućom koalicijom.

Kad je reč o Saši Jankoviću, kaže da ga je do momenta kandidovanja posmatrao kao "ombudsmana koji je svoj posao radio na profesionalni način i u skladu sa zakonom" ali se sada pita da li je etički da sa te pozicije bude i kandidat za predsednika.

Odgovarajući na pitanje o odnosu sa Vučićem i o tome zašto se tri godine nije sastao sa njim, Ružić kaže da na tom političkom nivou kominiciraju predsednici stranaka - Dačić i Vučić, te da nema razloga ni da razgovara ni da ne razgovara sa premijerom, a da će to učiniti ako se ukaže prilika.

- Ja sa SNS nisam u sukobu - rekao je Ružić, a kritike izrečene na njegov račun iz ove stranke prokomentarisao je rečima: "Da li se Vučić potresao, da li se Dačić potresao? To je jedna vežba i dril koji moraju da prođu".

Upitan da li ima utisak da on i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić kvare sreću SNS-u i SPS-u, kaže da ne vidi kako se to kvari sreća ako se neko slobodoumnije ili slobodnije izrazi.

- Sad je to problem. Ipak, verujem da živim u demokratiji i ne znam zašto bi to sad neko kritikovao - smatra Ružić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online