Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 16.12.2016.
17:55
B92 A

Koliko Srbiju koštaju ruski migovi?

Od marta 2017. srpska avijacija trebalo bi da postane jača za šest migova 29, koji će biti dopremljeni iz Rusije.

wikipedia.org/Krasimir Grozev
Modernizacija Vojske Srbije preko potrebna

Predsednik Nikolić kaže da je neophodno obnavljati resurse koji su istekli. A obnavljanju će pomoći i aranžman s Ruskom Federacijom, ističe predsednik.

Srpska vojska ukupno ima četiri miga 29. Međutim, jedan je van upotrebe, dok životni vek od 30 godina za tri letelice ističe sledeće godine.

Od Rusa nabavljamo šest migova 29, međutim kada budemo platili takozvane troškove prilagođavanja izvozu, za šest aviona izdvojićemo nešto više do 20 miliona dolara, procenjuju stručnjaci.

Da je srpska vojna oprema zastarela svestan je i šef države.

- Najbolji način da se to obnovi je da se radi istom tehnologijom na kojima su obučeni naši piloti uz veoma povoljne aranžmane sa Rusima. Moramo da se osiguramo, nikoga ne napadamo nego se branimo - rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Odbrana zavisi od dogovora sa Rusijom

A kako ćemo se braniti uz rusku podršku još ne zna ministar odbrane. Imaće više detalja u sredu, za kada je zakazana poseta premijera Aleksandra Vučića Moskvi.

- Uslovi i dalja modernizacija zavisiće od dogovora s Rusima i ono što bude naš predsednik vlade dogovorio - izjavio je ministar odbrane Zoran Đorđević.

Međutim, nema besplatnog ručka, šta će Rusi tražiti zauzvrat? Od trenutka kada potpišu ugovor već su na dobitku

- Psihološko-propagandno postižu efekat jer Srbi vole Ruse pa kad oni nešto daju prvi put pa makar i ono što je tamo povučeno iz naoružanja a oni nisu dali ništa specijalno, već nešto što im ne treba. Dobiće i neke novce jer Srbija mora da plati eksportno prilagođavanje, zatim će morati da se plati usluga produžetka životnog veka - tako da će se desetine miliona otići ruskim firmama - navodi vojni analitičar Aleksandar Radić.

Radić smatra i da su na zapadu svesni toga da Srbija mora da kontroliše svoj vazdušni prostor, te veruje da NATO neće praviti pritisak Srbiji zbog ovakve saradnje s Rusijom.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2016. 18:15
- Psihološko-propagandno postižu efekat jer Srbi vole Ruse pa kad oni nešto daju prvi put pa makar i ono što je tamo povučeno iz naoružanja a oni nisu dali ništa specijalno, već nešto što im ne treba. Dobiće i neke novce jer Srbija mora da plati eksportno prilagođavanje, zatim će morati da se plati usluga produžetka životnog veka - tako da će se desetine miliona otići ruskim firmama - navodi vojni analitičar Aleksandar Radić. .......................................Je//bem maater i ovakvom analiticaru i ovakvom urednistvu vesti koi brisu dobronamjerne i ne uvredljive komentare. ........Da ponovim... Je//bem vam maater , jer bolji komentar ne zasluzujete.
Petak 16.12.2016. 18:27
E, stvarno! Očekuje li iko na ovom svetu da nešto dobije, vrhunsko, najkvalitetnije, a besplatno? Naravno da će nas održavanje letelica koštati. Drugo, nije istina, jednostavno, da su to rashodovani i nepotrebni avioni. Prosto nije normalno koliko NATO lobisti ne mogu da podnesu, da umesto da dajemo 150 miliona dolara po avionu, da bi kupili njihove, dobijemo 6 isto tako vrednih besplatno. Održavanje i jednih i drugih košta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online