Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 13.12.2016.
18:43
Vestionline A

Vučić: Srbiju ne možete da gazite, zgazite i ponižavate

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom otvaranja poglavlja u pregovaračkom procesu Srbije sa EU. Podsećamo, premijer Vučić je u dan ranije najavio da će u utorak saopštiti više detalja u vezi sa blokadom Hrvatske da Srbija otvori i poglavlje 26 (obrazovanje i kultura). Premijer je tada izjavio i da mu je "dosta hrvatskog iživljavanja".

Tanjug
Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija nastavlja saradnju sa svojim komšijama i da neće pasti pred "malim" državama kao što je Hrvatska

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je završena međuvladina konferencija.

- Srbija je otvorila dva nova poglavlja, čestitam građanima Srbije. Tu sam kao neko ko štiti vrednosti na kojima počiva srpsko društvo - rekao je Vučić. 

- Mi nikoga ne mrzimo, ni sa kim nećemo sukobe, hoćemo da radimo, da budemo vredniji i da pronalazimo komproimise. Hoćemo da gledamo budućnost, ali ne po cenu da nam neko otvara stare rane i blati Srbiju. Nećemo da budemo onaj narod koji će bilo ko da ponižava. Srbiju nikada nećete moći ni da gazite, ni da zgazite, jer vam to nećemo dozvoliti. Evropa je ono gde hoćemo da budemo. Evropa je lekcija koju učimo sami zbog sebe i za sebe. Ne primamo lekcije onih koji tvrde da su partizani bili teroristi i plaše se srpskih čokoladica, onih koji lepe nacističke pozdrave. Nemamo nameru da slušamo floskulu o velikosrpskoj agresiji - naveo je Vučić.

- Jedna zemlja se protivila, Republika Hrvatska, a zahvaljujem slovačkim prijateljima, nemačkim prijateljima, kao i Amerikancima. Podržalo nas je 27 zemalja članica, a samo jedna nije. Šta da nam kažu? Da nam govore o pravima nacionalnih manjina? Više od 32 miliona dinara država Srbija je dala za udžbenike za hrvatsku zajednicu. Radimo na kući bana Jelačića… Šta ste vi uradili? Osim što ne date deci da jedu srpske čokoladice? Je li to ta vrednost kojoj mi treba da se naučimo da bismo vama bili poželjan partner? Želeli bismo da se takmičimo, da produbljujemo našu saradnju i dalje. Govorili su jedno, a onda radili drugo - rekao je Vučić u Vladi Srbije.

- Prvi put Srbija ima suficit u spoljno-trgovinskoj razmeni sa Hrvatskom. Hrvatske kompanije su u Srbiju dobrodošle. Važno je da deca jedu dobre čokolade.

- E pa deca u Srbiji će nastaviti da jedu čokoladice, šećer je zdrav za razvoj mozga. Mi ćemo uvoziti kvalitet, mi nemamo problem. A gde ste tu vi? Šta ste postigli, čemu doprineli... osim širenju mržnje i netrpeljivosti dve države?

- Vlada Srbije nastavlja svoj evropski put i vodićemo računa o nacionalnim interesima Srbije, pripadaćemo društvu civilizovanih evropskih naroda - naveo je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, "neki od hrvatskih diplomata su bežali sinoć od mene u Briselu", što govori samo o njima.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.12.2016. 21:21
Hrvati su najhrabriji ljudi, ne kao junaci vec kao narod koji se nicega ne stidi
Utorak 13.12.2016. 21:15
Predstava za Narod ili ne Vucic je stavio Hrvatima do znanja da se ne moze igrati sa njim kako oni hoce ujedno se ne moze igrati i stajati Srbiji na put ka clanstvu to jest ne moze stajati na put jedna Drzavica koja je sacinjena na Genocidu i na neuvazavanju ljudskih i manjinskih prava a obvamo trazeci od Srbije da radi ono sto oni ne rade . Bahato i Fashisticko ponasanje jedne Drzavice kao sto je hrvatska nece imati dugacak Politicki Smisao iz tog razloga jer je Srbija znatno bolja i ekonomski uspesnija od Hrvatske i ako je prezivela potpunu izolaciju proslog vremena i dok su drugi trljali ruke tjst . neprijatelji srbije misleci da ce Srbija potonuti , Srbija je uspela da pokaze da nije tek tako neko vec Drzava i narod koji imaju mnogo potencijala koji im se uskracivao nanosenjem zla Losih politicara i suseda koji Srbiji nisu mislili zlo... Nasa poruka Komsijama busajte se u prsa trudite se da zaustavite Srbiju , ali necete uspeti. Srpsko drustvo je jedno moderno i obrazovano drustvo u kome nema mesta za gubitnike i kukavice kao sto ste vi.... .... Lazarevic
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online