Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.12.2016.
12:38
Tanjug A

"Ne brinite, Vučić i ja smo dobro"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ima dobre odnose i da njih dvojica nastavljaju da rade u najboljem interesu RS i Srbije.

Tanjug
Odnosi nisu narušeni: Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Na pitanje novinara u Vladi Srbije kakvi su donosi između njega i Vučića, pošto je bilo reči da su posle referenduma u RS ti odnosi zahladneli, Dodik je rekao da su to spekulacije.

- Ne morate da brinete, ni vi, ni mnogi drugi koji o tome misle. A oni koji o tome govore u javnom prostoru više žele da se to desi, nego što je to tačno - odgovorio je Dodik.

On je rekao da današnji sastanak sa Vučićem nije njihov prvi sastanak posle referenduma i da su se već jednom sastali u Beogradu, kao i da se čuju telefonom skoro svaki dan.

- Čuo sam se sa premijerom Vučićem skoro svaki drugi ili treći dan telefonom, bio sam desetak dana u Kini, a posle toga u Rusiji. Vučić je isto bio na nekim putevima i objektivno nije bilo mogu'e da se sretnemo - naveo je predsednik RS.

Kako kaže, neko je iz toga izvukao spekulaciju.

- Ali, ne sekirajte se. Veoma smo dobro, zdravi i živi i nastavljamo da radimo u najboljem interesu za RS i Srbiju - poručio je Dodik.

Podržaćemo kandidata SNS

Dodik je rekao i da Srbija treba da da poverenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije i dodao da će RS na predsedničim izborima u Srbiji podržati kandidata vladajuće SNS.

- Srbija treba da nastavi istim putem kao i do sada. Srbija treba da da poverenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije. Mislim da Srbija ide pravim putem - rekao je Dodik novinarima u Vladi Srbije, nakon sastanka sa premijerom Vučićem.

Na pitanje novinara da li je na sastanku bilo reči o predsedničkim izborima u Srbiji, pošto ne krije da podržava aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića, Dodik je ponovio da će podržati kandidata kojeg predlože naprednjaci.

- Ova vlast je dala novi podsticaj i novu dimenziju, a to neki u Srbiji to ne vide tako. Srbija je povratila i ojačaja svoj međunarodni položaj i stabilizovala javne finansije - istakao je Dodik.

On je naglasio da su predsednički izbori stvar Srbije. Takođe je naglasio da Srbija nastavlja sa rastom i da se to vidi iz Banjaluke, te da aktuelna vlast u Srbiji ima punu podršku RS.

- RS će uvek biti na strani onoga što izaberu građani Srbije, a da on ima pravo da kaže svoje mišljenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online