Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.12.2016.
10:24
Vestionline A

"Vučić i Milo uplatili 5 miliona evra Bebi Popoviću"

"Radujemo se mogućim vanrednim parlamentarnim izborima, ali će Vučić morati mnogo više glasova da pokrade, da bi Dveri izbacio iz Narodne skupštine, jer su Dveri svakim danom sve jače, a SNS je sve slabija", rekao je lider D veri Boško Obradović.

Tanjug
Zajedno šuruju: Milo Đukanović i Aleksandar Vučić

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, je na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini, izrazio zadovoljstvo što su Dveri posle pet godina vlasti SNS-a, imali prilike za jedan ozbiljan duel suočavanja mišljenja između vlasti i opozicije.

Rekao je da je tema je bila budžet za 2017. godinu i da on na ovoj KZN želi iznova da ukaže na sve one teme na koje predsednik Vlade Aleksandar Vučić nije imao odgovor i na svaki drugi mogući način pokušao da se u javnosti što manje čuje istina o onome što su ga Dveri pitale.

- Pre svega nije nam odgovorio na pitanje šta će biti sa svim onim stranačkim zaposlenjima u državnoj upravi i sa svim onim naprednjačkim kadrovima zaposlenim po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima uprkos zabrani o zapošljavanju - istakao je Obradović.

- Naravno izbegao je da objasni zašto mu je direktorka Svetske banke šefica i zašto ne sme da potroši ni jedan dinar iz budžeta ako ne pita MMF?Izbegao je da kaže da zbog MMF-a kasni budžet u Skupštinu. Nije smeo da kaže ništa o bankarskim derikožama i korumpiranim sudovima od strane banaka. O tome da je udario na sirotinju, a nikada nije smeo da udari na bogate. Nije smeo da oporezuje strane banke i da naplati porez tajkunima - dodao je obradović.

- I ono što je najvažnije, kako je uspeo da smanji 400 miliona dinara za rad Skupštine, a da poveća milijardu i šest stotina miliona za rad Vlade? To su vam uštede po shvatanju Aleksandra Vučića, kako poniziti Narodnu skupštinu i kako smanjiti primanja izuzetnim ljudima koji rade u stručnim službama Narodne skupštine – istakao je Boško Obradović.

Obradović je rekao da je Aleksandar Vučić replicirao 38 minuta na njegovo izlaganje, a da je on dobio samo dva minuta da odgovori, i da ovim putem postavlja sledeća pitanja, kako bi javnost bila upoznata:

- Da li je Aleksandar Vučić uz pomoć svog bliskog prijatelja Mila Đukanovića, uplatio zajedničkom Pi-Ar šefu, Vladimiru Bebi Popoviću 5 miliona evra u jednoj austrijskoj banci na račun? Da li je Nebojša Stefanović, ministar policije, organizovao prevoz helikopterom, izvesnog Sinđelića, u danu izbora u Crnoj Gori, da bi taj Sinđelić danas bio zaštićeni svedok tužilaštva Crne Gore, u jednoj montiranoj aferi, koja je zapravo odlučila izbore u Crnoj Gori? Dakle, Vučić je direktno spasio Mila Đukanovića od poraza na izborima - pita Obradović.

Obradović je još dodao da u Vladi sedi pola DOS-a i da Aleksandar Vučić nema ni jedan jedini dan radnog staža mimo politike. Kao i da je Aleksandar Vučić ceo život na skupštinskoj plati i u skupštinskom restoranu.

- Posebno je uvredljivo za sve nas da nam Aleksandar Vučić kaže da on živi od 100 hiljada dinara plate. Pa da li bilo ko u Srbiji veruje da Aleksandar Vučić, kome je samo školarina za sina iznosila par hiljada evra, živi od 100 hiljada i hvali se svojim poštenjem?" – zaključio je predsednik Dveri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online