Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.11.2016.
14:10
N1 A

"Razumem Vučića, ali zakon svi moraju da poštuju"

Ministar i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da razume premijera Aleksandra Vučića koji uzima u obzir specifičnosti situacije u Novom Pazaru kada je u pitanju nelegalni objekat koji gradi Muamer Zukorlić. Ipak, dodaje da zakon mora da se poštuje i da nema povlašćenih.

A. Čukić
Hoće li "večiti ministar" krenuti u juriš na predsedničku funkciju: Rasim Ljajić

- Siguran sam da su mu važni zakoni. Premijer je bio eksplicitan da zakoni moraju da važe za sve i da će se primenjivati, naravno, u skladu sa okolnostima koje postoje - rekao je Ljajić.

Njegova partija SDP saopštila je da su konačno pale maske i da je Vučić izabrao Zukorlića. Upitan kako se ova izjava razlikuje od izjave zaštitnika građana Saše Jankovića, koji je rekao da Vučić u slučaju Novog Pazara gazi pravni poredak države, Ljajić odgovara da je to preoštra ocena.

- Kada je neko na poziciji na kojoj je Vučić, ja potpuno razumem da mora da vodi računa i o okolnostima u kojima se određeni zakoni sprovode, da se ne dogode posledice po građane. Najvažniji mi je stav da nema selektivne primene zakona - istakao je Ljajić i dodao da se nada da u ovom slučaju neće biti selektivne primene zakona.

Građevinska dozvola nikad nije tražena

On je demantovao da je Muamer Zukorlić ikada tražio građevinsku dozvolu za bilo koji objekat koji je gradio u Novom Pazaru.

- Nikada nijedan zahtev za bilo koji objekat koji su branili nije podnet. Tu je bila vlast i SPS i Ugljaninov SDA i naša vlast i mislite da niko nikada nije izdao dozvolu. Problem je što nijedan zahtev nije podnet - istakao je Ljajić.

On tvrdi da je Zukorlić objekat u centru Novog Pazara oteo i postepeno ga proširivao, da bi na kraju suzio gradski trg.

- Videli ste saopštenje konzorcijuma 10 novopazarskih privrednika, među kojima ima naših ljutih političkih protivnika. Ta priča nema veze, jer ovo je čisto pravno pitanje. On je uvek proširivao taj objekat. Kada ga je oteo počeo je da pravi barake od kojih su nastali kafići i butici. Opština je reagovala, ali nikada niko nije hteo da asistira. Čovek je ušao u trg, suzio je trg - istakao je Ljajić.

Kaže da ništa nije moglo da se uradi jer se uvek potezalo da je to u vlasništvu vakufa i Islamske zajednice i da niko nije želeo da "pravi galamu".

Ljajić kaže da je opštini u interesu da Zukorliću izda dozvolu za gradnju, jer se na taj način puni opštinski budžet, a od komunalnih priključaka za objekat u centru grada slilo bi se više hiljada evra. Dodaje da, zahtev nikada nije podnet, a da Zukorlić to nije ni mogao da uradi jer se sporni objekat ne vodi na njega.

Predsednički izbori

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je za i da bi pri ovoj pameti i okolnostima ostao pri stavu da se kandiduje za predsednika Srbije. On je objasnio da bi to bilo veoma dobro i korisno za njegovu partiju SDPS.

Ipak, kako je istakao, ako se sve članice koalicije, uključujući i SPS, slože da podrže zajedničkog kandidata vlasti onda će i on biti spreman da razgovara o tome.

Ljajić je rekao i da je veliko pitanje i to ko je taj kandidat, jer kako kaže, formalna podrška ne znači ništa ako svoje članove ne može da ubedi da glasaju za zajedničkog kandidata.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2016. 15:59
U pravu je!!Cisto ko suza!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online