Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 28.11.2016.
12:22
Tanjug, Vestionline A

"Srbija nije obavezna da bude članica NATO"

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ponovio je u ponedeljak da Srbija nije u obavezi da bude članica NATO, te dodao da ta organizacija nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član.

Tanjug
Kajl Skot: NATO donosi korist Srbiji

- Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo da se razume o čemu se razgovara i to tako što će se razdvojiti činjenice od izmišljenih stvari i polemika - rekao je Skot na Međunarodnoj konferenciji o NATO u Beogradu.

A prva činjenica je, navodi Skot, da je Srbija proglasila vojnu neutralnost i jasno stavila do znanja da joj nije cilj clanstvo u NATO.

- NATO poštuje stav Srbije i to niko ne dovodi u pitanje, činjenica da je Srbija partner ne znači da postoji obaveza Srbije da učestvuje u operacijama - rekao je Skat i dodao da Srbija odlučuje koje aktivnosti želi da sprovodi. 

Podsetivši da se članstvo u NATO sprovodi na zahtev, Skot je istakao da nikada nije vršen pritisak ni na jednu drzavu da uđe u tu alijansu.

Kako je rekao, Srbija je suverena zemlja i nema ničega u aranžmanima Srbije poput IPAP-a ili Partnerstva za mir, na osnovu cega bi se moglo zaključiti da je dužna da se učlani. 

Primetivši da partnetrstvo Srbije sa NATO-om donosi korist Srbiji, Skot je ocenio da je zahvaljujući tome Srbija bezbednija, ima veću sigurnost i bolju mogućnost saradnje sa susedima. 

Dodajući da ove godine deset godina kako Srbija uceštvuje u Partnerstvu za mir, Skot je pomenuo da po tom osnovu Srbija danas ima više od 100 angažmana godišnje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2016. 16:07
Ko tebi da veruje smradu?
Sreda 30.11.2016. 19:46
Gospodine Skot,prestanite više da ispirate mozak Srbima.Za razliku od vas oni znaju kosu i gde su---svoji na svome.ZA VAS U AMERICI to se nemože reći jer od kada ste ist-rebili indijance počeli ste stvarati državu zbrda- zdola štobi se reklo u našoj Srbiji.Ozbiqno razmišqajte kako će te rešavati sve češće sukobe Afroamerikanaca" kako ste preimenovali crnce vaše bivše robove"i belih gospodara.Pustite Srbiju da sama uređuje svoj život.Radite posao ambasadora kao što to radi više od stotinak koliko ih verovatno ima u Srbiji....
Sreda 30.11.2016. 19:47
G.Skote ulazimo u sveru zamjene teza,Narod Srbije ne zeli u NATO i to je gotova stvar a ne da nam neko aminuje ili odobri da nesto moramo ili nemoramo.Ako vam nije jasan razlog uzmite slobodan dan i detektor za radioaktivnost i prosetajte malo po Srbiji u pauzi mozete skoknuti po klinickim centrima za oboljele od raka pa ce vam sve biti jasno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online