Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 24.11.2016.
21:39
rs.n1info.com A

Preti li nam američki scenario: Hoće li Srbija dobiti svoga Trampa?

Vojislav Šešelj i zvanično je u kampanji za predsedničke izbore. Jedinog konkurenta vidi u Vučiću, ukoliko bi se kandidovao. Ostane li sve na podršci Vučića Tomislavu Nikoliću, o kojoj mediji pišu, aktuelnom predsedniku ne daje nikakve šanse.

Reuters
Amerika je dobila Trampa, a ko će biti sledeći predsednik Srbije?

- Ako tako postupi, to bi za mene bila prava poslastica. Možete zamislite Tomislava Nikolića i mene kao kandidate, možete li nas zamisliti u duelu televizijskom? Je l' mislite da on ima nekih šansi tu? - kaže Šešelj.

Osim Šešelja, zvaničnu kampanju počeo je još jedino lider Dveri Boško Obradović.

- Obilazim Srbiju, srećem se s ljudima, prikupljam podršku za predsedničku kandidaturu i mislim da u ovom trenutku predstavljam ozbiljnog opozicionog predsedničkog kandidata - kaže Obradović. 

Proevropska opozicija još uvek bez imena i prezimena iza kog će zajednički stati. Poznato je samo ko iza koga neće. A neće iza Vuka Jeremića - ni LDP ni Nova stranka.

- Vuk Jeremić ni po kom osnovu ne može da liči na kandidata proevropske demokratske opozicije Srbije, niti svojim nekadašnjim radom, niti svojim sadašnjim stavovima - kaže Zoran Živković, predsednik Nove stranke.

Čedomir Jovanović, predsednik LDP, kaže da "nije fer hvatati se za Vuka Jeremića".

- Posebno nije fer kad to rade oni koji očima ne mogu da ga vide. Zamislite sada Boris Tadić predlaže Vuka Jeremića? Je l mislite da je iskren u tome? - kaže Jovanović.

Ne bude li opozicija imala jednog kandidata, koliko je realan scenario da Srbija dobije svog Trampa?

Vojislav Šešelj je upitao "vidite li vi već nekog potencijalnog Trampa?", a na pitanje N1 da li on vidi, odgovara:

- Ja ga vidim kad god se pogledam u ogledalu.

Šešelj je glumac u srpskom političkom teatru već 30 godina i služi samo da se Zapad zaplaši - smatra novinar Slobodan Stupar.

- On je bio omiljeni opozicionar Slobodana Miloševića, i sad istu tu ulogu igra kao omiiljeni opozicionar Aleksandra Vučića. Dakle, Aleksandar Vučić će biti novi predsednik Srbije, pošto Srbija mora da ima proevropskog predsednika, a nekog od svojih pulena će staviti da bude premijer i vlast će se seliti tamo gde je Vučić - smatra Stupar, novinar i dopisnik BBC.

A kao pandan američkom, Tramp u Srbiji mogao bi, kaže Stupar, biti eventualno Miroslav Miškovi ako bi ga podržala SNS.

POVEZANE VESTI

Petak 25.11.2016. 00:06
Kod nas bi samo Bogija Karica mogli porediti sa Tramponjom.
Četvrtak 24.11.2016. 23:18
Србија нема Трампа чији џеп веома,веома тежи.Шта је вама?С ким се ви поредите.Америка је велика земља,има милијардере богаташе који својим новцем све купују.Код нас се купује петпарачким причама.
Petak 25.11.2016. 04:56
Zasto preti !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online