Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.11.2016.
18:51
Tanjug A

Radulović bi duel sa Vučićem, Rsitičević mu poručio - nisi ti ta liga

Predsednik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević ponovo je pozvao Sašu Radulovića na tv duel, uz poruku da se ne "izgovara" na to da hoće duel da premijerom Aleksandrom Vučićem.

Tanjug
Nastavlja se prepucavanje sa liderom pokreta Dosta je bilo: Marijan Rističević

- Voleo bih i ja da se takmičim sa Mančesterom, ali nisam Čelzi, ni Arsenal i zato mi je ostao niži rang, koji se zove Saša Radulović - navodi Rističević u izjavi za javnost.

Ko se krije iza koga?

Predsednik Pokreta Dosta je bilo u međuvremenu je pozvao predsednika Vlade Srbije na javni televizijski duel kako bi raščistio "sve o navodnim pljačkama i stečajnim postupcima". On je, kako je navedeno u saopštenju DJB, predsednika vlade pozvao da "prestane da se krije" iza predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i poslanika Marijana Risitičevića i da, umesto da "maltretira celu instituciju pretvarajući parlament u cirkusku arenu, sam izgovori sve ono što došaptava svojim poslanicima kao u lutkarskom pozorištu".

- To je idealna prilika i da pobije ukorenjeno uverenje da se plaši Saše Radulovića i da se sa njim obračunava preko poslanika i svojih blatoida - navodi se u saopštenju Radulovića.

Rističević sada, pak, podseća na svoj raniji poziv Raduloviću na duel i ističe da je činjenica da je prethodnih dana Saša Radulović sa celom svojom grupom jurišao na njegovu poslaničku klupu, da su ga tom prilikom Rodnijevi svedoci najgrublje prekidali u govoru, vređali izmišljali i pljuvali.

- Zbog tih događaja, kao predsednik Narodne seljačke stranke pozvao sam vođu Udruženja građana Sašu Radulovića na TV duel, bilo kada, bilo gde, naravno ako sme, da ukrstim argumente i jedan od drugoga zatražimo odgovore, ali sam umesto odgovora od Saše Radulovića dobio - izgovor.

Ko izbegava duel?

Očigledno je, navodi Rističević, da je Saša Radulović "čovek mišje hrabrosti" i da izbegava duel da ne bi morao da odgovara na pitanja koja je taksativno nabrojao i na koja, kaže, narod ima pravo da čuje odgovore.

- Svestan je Saša Radulović da nema tog TV formata u kome bi on mogao da odgovori na pitanja o svojim zloupotrebama u stečajevima koje je on vodio. Spreman sam ja i na seriju TV duela da "američkom beguncu" omogućim da, kao čuveni ekonomista stečajno-pljačkaškog tipa, objasni kako je iz firmi koje su mu date, da bude od pomoći sudu, da namiri radnike i poverioce, on namirivao samo sebe, svoju rodbinu i bližu okolinu.

Rističević kaže i da je Saša Radulović od svojih poslanika napravio "Rodnijeve svedoke", klovnove, marionete, koje na mig vođe skaču, mlataraju, vređaju, pljuju, od Skupštine pravi cirkus, a priviđaju mu se "lutkari".

- Ja ga pozivam još jednom da kao "politička gromada" uspravi sebe na stražnje noge i da u TV duelu objasni sve, bilo kada, bilo gde, a kao dodatni ustupak dozvoliću mu pravo da povede svoje poslanice da me, iz publike, sa bliskog ostojanja, ometaju psovkama i pljuvačkom - poručuje Rističević.

Rističevićeva pitanja za Radulovića:

Kako je istovremeno upravljao sa 15 preduzeća; kako je iz preduzeća u stečaju prebacivao novac na firme u njegovom vlasništvu; kako je na taj način nanosio štetu poveriocima i radnicima koje je surovo ostavljao bez posla i hleba; kako su nesretni kupci stanova u "Delta legalu ostali bez stanova iz stečajne mase koju je on kontrolisao i koga je "zasladio" u stečaju šećerane "Dimitrije Tucović", kompanije BK itd?

Kad je Radulović bežao od Vučića

On ističe da nije kriv Raduloviću "što je od susreta sa Aleksandrom Vučićem, pre nekoliko meseci, pobegao glavom bez obzira, brzinom većom nego kad je od ambasade SAD jurišao na Republičku izbornu komisiju".

- Ja nisam ničija stvar i zato ne treba da me uslovljava duelom sa predsednikom Vlade. Voleo bih i ja da se takmičim sa Mančesterom, ali nisam Čelzi, ni Arsenal i zato mi je ostao niži rang, koji se zove Saša Radulović - zaključio je Rističević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online